Sveitsissä raju koronaviruspäätös: isot jääkiekkoliigat säppiin – kevään MM-kisat vaakalaudalla

Sveitsin kaksi korkeinta jääkiekkoliigaa, NLA (National League) ja NLB (Swiss league) on laitettu säppiin koronaviruksen leviämisen pelossa. NLA ja NLB -pelit ovat tauolla maalikuun 15. päivään asti.

Päätös tarkoittaa sitä, että Sveitsin pääsarjan NLA:n pudotuspelien alku siirtyy eteenpäin. Alun perin pudotuspelien oli tarkoitus alkaa 7. maaliskuuta.

Sveitsissä päätettiin jo aiemmin kieltää yli tuhannen ihmisen joukkotapahtumat koronaviruksen leviämisen pelossa. Tästä johtuen NLA:n viime viikonlopun ottelut pelattiin tyhjille katsomoille.

Sveitsissä pelaavat muun muassa Leijonien viime kevään MM-kultajoukkueessa mukana olleet Harri Pesonen (SCL Tigers), Toni Rajala (EHC Biel) ja Petteri Lindbohm (Lausanne HC).

Sveitsi on kriittisessä asemassa myös Suomen jääkiekon A-maajoukkueen kannalta, sillä kevään MM-kisat järjestetään Zürichissä ja Lausannessa. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi sunnuntaina, että IIHF aikoo seurata koronavirus-pandemian kehittymistä maaliskuun puoleen väliin saakka. Faselin mukaan liitto ja MM-kisojen järjestäjät tekevät 15. maaliskuuta päätöksiä siitä, että miten kevään turnauksen osalta toimitaan. MM-kisojen kohtalo on ainakin tähän asti vaakalaudalla.

Urheilumaailmassa muun muassa Formula 1:n Kiinan GP on peruttu koronaviruksen takia. Italiassa useita jalkapallo-otteluita on pelattu suljettujen ovien takana maassa jylläävän epidemian takia. 

Lue myös:

    Uusimmat