Suzukassa ratkaistu useita maailmanmestaruuksia – myös upeaa suomalaishistoriaa

Tänä viikonloppuna F1-kisanäyttömänä oleva Japanin Suzukan rata pitää sisällään paljon historiaa. Maailmanmestaruus on ratkaistu Suzukassa peräti 12 kertaa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Japanin GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 5.55, aika-ajo klo 8.55
Sunnuntai: Japanin GP klo 8.00, ennakkotunnelmat klo 7.00!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Vuonna 1962 Hondan testiradaksi valmistunut Suzuka on ollut F1-arjan ohjelmassa vuodesta 1987 alkaen. Fuji isännöi Japanin kisaa 2007-08, mutta pari välivuoden jälkeen Suzuka palasi kisapaikaksi 2008.

Vajaan kuuden kilometrin mittainen rata on kahdeksikon muotoinen. Ainoa laatuaan formulasirkuksessa. Mutkia on 18 ja kierroksia 53. Kuljettajien keskuudessa Suzuka on erittäin pidetty rata.

Michael Schumacher on voittanut Suzukassa kuudesti. Sebastian Vettel johtaa nykykuskien tilastoa neljällä voitollaan. Lewis Hamilton on voittanut radalla kolmesti.

Mika Häkkinen voitti Suzukassa 1998 ja 1999 varmistaen kummallakin kerralla maailmanmestaruuden.

Häkkisen ohella Suzukassa ovat varmistaneet maailmanmestaruutensa Nelson Piquet, Ayrton Senna, Alain Prost, Damon Hill, Michael Schumacher ja Sebastian Vettel.

Kimi Räikkönen voitti 2005, vaikka lähti 17. ruudusta. Hän ratkaisi voittonsa ohitettuaan kisan lopussa Giancarlo Fisichellan todella taidokkaasti. MM-taistossa Räikkönen jäi 2005 kuitenkin hopealle.

Legendaarisimpia Suzukassa koettuja hetkiä ovat Häkkisen mestaruuksien ohella Prostin ja Sennan keskinäiset kolarit. Vuonna 1989 mestaruuden varmisti kolarilla Prost ja 1990 Senna.



Lue myös:

    Uusimmat