Suviseurat järjestetään etänä ensimmäistä kertaa yli 100-vuotisen historiansa aikana

Vanhoillislestadiolaisten Suviseuroja voi tänä vuonna seurata Kesäseuraradiosta ja verkosta, kertoo Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys SRK. Suviseurat järjestetään etänä koronaviruspandemian vuoksi.Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa sen historian aikana kokonaan etänä.

– Suviseurojen sanoma ei ole muuttunut eikä muutu, sanoo SRK:n puheenjohtaja Matti Taskila SRK:n tiedotustilaisuudessa.

Tänä vuonna tapahtuman järjestää 200 talkootyöntekijää. Erityisesti tekniikan osaajia on tarvittu. Talkootyövoimasta 140 ihmistä työskentelee Kesäseuraradiossa.Tavallisesti Suviseuroissa käy paikan päällä kymmeniä tuhansia ihmisiä ja tapahtuman aikana tehdään yli 13 000 vapaaehtoista työvuoroa

.Poikkeusolot vaikuttavat myös Suviseurojen ohjelmistoon. Esimerkiksi sunnuntaina jumalanpalvelus pidetään yhdessä kirkossa, ei useassa lähialueen kirkossa kuten tavallisesti.

– Suviseurat ovat tänä vuonna kaikkialla, missä sitä kuunnellaan, sanoo Kesäseuraradion päätoimittaja Vilja Paavola tiedotustilaisuudessa.

Radion merkitystä tämän kesän Suviseuroissa kuvaa myös vuotuisen seuramerkin kuvassa olevat ääniaallot ja niiden sisällä olevat ihmiset.

Reisjärvellä Suviseurat vuoden päästä

Huomenna radiossa ja verkossa alkavien seurojen piti alun perin olla Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Tapahtuma saatiin siirrettyä, ja Suviseurat järjestetään Reisjärvellä tämän kesän sijaan vuonna 2021.

Poikkeusolot ovat vaikuttaneet Suviseurojen järjestämiseen niiden 110-vuotisen historian aikana muutaman kerran aiemminkin. Esimerkiksi 1910-luvulla tautiepidemiat ja hieman myöhemmin sota-ajat ovat aiheuttaneet poikkeusjärjestelyitä sekä Suviseurojen perumisia.

Lue myös:

    Uusimmat