Suurpetokeskus Nätti-karhun lopettamiseen johtaneista tapahtumista: "Sulo on syvästi järkyttynyt"

11:17
Mistä Kuusamon Suurpetokeskuksen ongelmissa on kyse? Katso laaja selvityksemme keväältä.

Kuusamon Suurpetokeskus kertoo työntekijöidensä järkyttyneen tapahtumista, jotka johtivat naaraspuolisen karhun lopettamiseen viime lauantaina.

Nätti-karhu karkasi tarha-alueelta perjantaina yhdessä toisen naaraskarhun kanssa. Toinen karhu saatiin palaamaan tarhaan, mutta Nätti-karhu jouduttiin lopettamaan seuraavana päivänä sen karattua lähimetsään.

– Tapahtumat ovat järkyttäneet syvästi koko petokeskuksen entisiä sekä nykyisiä työntekijöitä, ystäviä ja eniten tietenkin Suloa, joka menetti rakkaan karhun, jonka vierellä ja elämää seuranneena hän oli kulkenut jo kaksikymmentä vuotta.

Sulo Karjalainen on Kuusamon Suurpetokeskuksen toimitusjohtaja.

Kuusamon Suurpetokeskus on ollut sulkettuna tarhassa havaittujen epäkohtien takia. Suurpetokeskuksen mukaan tarhalla on tehty mittavia uudistustöitä kesän ajan. Suurpetokeskus kertoo, että karhut ovat tarhassa kahden erillisen lukitun portin takana.

– Nämä lukitukset työntekijällä olivat käsittämättömästä syystä jääneet kokonaan tekemättä, jonka seurauksena karhut Reetta ja Nätti olivat kävelleet ulos avoimista porteista.

Suurpetokeskuksen mukaan porttien lukituksen tärkeydestä muistutetaan työntekijöitä jatkuvasti. Suurpetokeskus kertoo, että Nätti oli muuttunut araksi, sillä se oli jouduttu nukuttamaan kahteen otteeseen sille tehtyjen tutkimusten takia.

Suurpetokeskuksen mukaan pimeys ja vesisade siirsivät karhun kiinniottoa perjantailta lauantaille. Karhun kiinniottaminen tai nukuttaminen ei onnistunut lauantain aikana, joten se jouduttiin lopettamaan ennen pimeän tuloa.

– Kaikki mahdolliset toimet tehtiin, jotta karhu olisi saatu nukutettua ja palautettua elävänä tarhalle. Lepää rauhassa Nätti, todetaan Suurpetokeskuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja