Suurlähettiläs: "Ukrainassa kriittinen pula ohjuksista ja sotatarvikkeista"

Ukrainan Yhdysvaltain suurlähettilään mukaan Ukrainalla on kriittinen pula sotatarvikkeista ja laitteistosta, mukaan lukien ohjuksista. 

Ukrainan Yhdysvaltain suurlähettiläs Oksana Markarova kehottaa Yhdysvaltain lainsäätäjiä tukemaan 60 miljardin dollarin tukipakettia Ukrainalle. Hän kertoi Ukrainan asepulasta Bloombergin 8. helmikuuta julkaisemassa haastattelussa.

– Meillä on edelleen tarpeeksi ihmisiä, jotka haluavat taistella kotinsa puolesta, mutta meiltä loppuu kalusto, erityisesti ohjukset ja torjuntaohjukset, Markarova sanoi Bloombergille. 

Ukrainan virkamiehet ja ulkomaiset liittolaiset ovat myöntäneet, että avun saamisen umpikuja on vaikuttanut Ukrainan taistelukykyyn. Asiasta uutisoi ukrainalaismedia The Kyiv Independent.

Ukrainan puolustusministeri Rustem Umerov sanoi hiljattain antamassaan lausunnossa, että maalla on "kriittinen" pula tykistön ammuksista.

Umerov sanoi myös, että Venäjällä on tällä hetkellä valmiudet laukaista kolme kertaa enemmän kranaatteja päivässä kuin Ukrainalla.

Suurlähettiläs Markarova ilmaisi olevansa jälleen optimistinen sen suhteen, että 95 miljardin dollarin "Plan B" -rahoituspaketti Ukrainalle ja Israelille menee onnistuneesti läpi kongressissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat