Suurin osa alkoholin liikakäyttäjistä ei tunnusta ongelmaansa

Suurin osa alkoholin liikakäyttäjistä ei kykene koskaan tunnustamaan ongelmaansa, todettiin AA- ja Al-Anon -järjestöjen valtakunnallisilla kesäpäivillä Siilinjärvellä tänään. Raitistuminen on mahdollista vasta, kun ihminen itse myöntää alkoholin kulutuksen menneen yli hallintakyvyn, järjestöt muistuttavat.

AA-yhteisö on tarjonnut jo 50 vuotta apuaan alkoholiongelmaisille. Yli tuhat AA:n avulla viinasta eroon päässyttä suomalaista on koolla viikonvaihteessa kesäpäivillään. Mukana on myös läheisensä liiallisesta alkoholinkäytöstä kärsivien omaisten ja ystävien perheryhmän Al-Anonin jäseniä.

AA-yhteisön toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja omavaraisuuteen. Järjestö on avoin kaikille niille, jotka tuntevat alkoholin hallitsevan liikaa elämäänsä. AA-kerhoissa toimitaan nimettömänä ja luottamuksellisesti. AA-ryhmiä on maassamme 650. Niitä on lähes kaikilla suurimmilla paikkakunnilla.

Al-Anon perheryhmätoiminta alkoi maassamme vuonna 1953. Ryhmiä on tällä haavaa parisataa melkein sadalla paikkakunnalla. Valtakunnallista pääjuhlaa vietetään elokuussa Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat