Mainos

Suurin osa alkoholin liikakäyttäjistä ei tunnusta ongelmaansa

Suurin osa alkoholin liikakäyttäjistä ei kykene koskaan tunnustamaan ongelmaansa, todettiin AA- ja Al-Anon -järjestöjen valtakunnallisilla kesäpäivillä Siilinjärvellä tänään. Raitistuminen on mahdollista vasta, kun ihminen itse myöntää alkoholin kulutuksen menneen yli hallintakyvyn, järjestöt muistuttavat.

AA-yhteisö on tarjonnut jo 50 vuotta apuaan alkoholiongelmaisille. Yli tuhat AA:n avulla viinasta eroon päässyttä suomalaista on koolla viikonvaihteessa kesäpäivillään. Mukana on myös läheisensä liiallisesta alkoholinkäytöstä kärsivien omaisten ja ystävien perheryhmän Al-Anonin jäseniä.

AA-yhteisön toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja omavaraisuuteen. Järjestö on avoin kaikille niille, jotka tuntevat alkoholin hallitsevan liikaa elämäänsä. AA-kerhoissa toimitaan nimettömänä ja luottamuksellisesti. AA-ryhmiä on maassamme 650. Niitä on lähes kaikilla suurimmilla paikkakunnilla.

Al-Anon perheryhmätoiminta alkoi maassamme vuonna 1953. Ryhmiä on tällä haavaa parisataa melkein sadalla paikkakunnalla. Valtakunnallista pääjuhlaa vietetään elokuussa Helsingissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.