Suuret purjelaivat Helsingissä

Suuret purjelaivat Helsingissä 2:32
Video: Katso raportti Helsingin Eteläsatamasta

Helsingissä on mahdollisuus ihailla suuria purjelaivoja, kun Tall Ships Races -kilpailuun osallistuvat alukset saapuvat kaupunkiin. Noin 50 purjelaivaa on nähtävillä Helsingissä torstaista sunnuntaihin.

Alukset ovat kaupungin keskustassa Kauppatorin, Katajanokan, Kanavarannan ja Pohjoisrannan alueilla. Monen purjelaivan kannella on mahdollisuus vierailla.

Tämän vuoden Tall Ships Racesissa on kuusi isäntäsatamaa, joista kolme on Suomessa. Helsingin lisäksi satamina toimivat Turku, Maarianhamina, Liettuan Klaipeda, Viron Tallinna ja Puolan Szczecin.

Kansainvälisen nuorisopurjehdustapahtuman tarkoituksena on edistää taustoiltaan erilaisten nuorten koulutusta ja yhteistyötä.

Tapahtuma Itämerellä joka neljäs vuosi

Torstain avajaisseremoniassa saapuvat alukset soittavat puolen päivän paikkeilla yhtä aikaa kelloja. Järjestäjän mukaan tämä aiheuttaa voimakasta ääntä. Osa aluksista saattaa tapahtuman perinteen mukaisesti ampua saapuessaan 21 kunnialaukausta.

Tall Ships Races järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Edellisen kerran Helsinki toimi tapahtuman isäntäsatamana vuonna 2013.

Alusten matkaa voi seurata verkkosivustolta. Tapahtuma-alueella ja sen läheisyydessä järjestetään paljon erilaista ohjelmaa.

Lue myös:

    Uusimmat