Surullisia uutisia Savonlinnasta: Taas yksi saimaannorpan kuutti hukkui verkkoon

Jälleen yksi saimaannorpan kuutti on kuollut verkkoon, kertoo Metsähallitus. Saimaannorpan hyväkuntoinen uroskuutti kuoli tiistaina kuhaverkkoon Pihlajavedellä Savonlinnassa. 

Tämä oli jo kuudes Metsähallituksen tietoon tullut verkkoon kuollut saimaannorppa tänä vuonna. Metsähallitus muistuttaa, että kaikki verkot ovat vaara saimaannorpalle ympäri vuoden. 

Pyydykseen hukkunut saimaannorppa oli tänä vuonna syntynyt hyväkuntoinen uroskuutti, joka painoi noin 23 kilogrammaa ja sen pituus oli 90 senttimetriä. 

Norpan ruho oli kiinni verkon päässä ja se oli pyörinyt molempien paulojen ympäri. 

Ei säädösten mukainen verkko

Verkko sijaitsi kalastusrajoitusalueella. Se oli ankkuroitu vain rannan puoleisesta päästä. Kalastuslakia täsmentävän asetuksen mukaan verkko pitää saimaannorpan keskeisillä elinalueilla ankkuroida molemmista päistä avoveden aikana, joten verkko ei ollut säädösten mukainen.

– Kalastajalla on vastuu selvittää voimassa olevat rajoitukset, muistuttaa Metsähallituksen erätarkastaja Paavo Väisänen

– On tärkeä ymmärtää, että tilastojen mukaan kaikki verkot, myös asetuksen mukaiset, ovat norpalle vaarallisia, luonnonsuojelun eritysasiantuntija Riikka Alakoski Metsähallituksesta huomauttaa.  

Tänä vuonna Metsähallituksen tietoon on tullut kahdeksan pyydyskuollutta norppaa, joista kuusi verkkoon hukkuneita.

Näistä kaksi on havaittu sattumalta kellumassa pyydyksessä eli kaikki pyydyskuolemat eivät tule kannanseurannan tietoon. 

Kesy saimaannorppa havitteli Astan seurueen juhannusjuomia 0:55
Katso myös: Saimaannorppa havitteli Astan seurueen juhannusjuomia - katso hulvaton video!

Lue myös:

    Uusimmat