Mainos

Suomitietoutta maailmalle uudessa kirjassa

Maailman luetuimpiin matkaoppaisiin kuuluva Rough Guides julkaisee huomenna ensimmäisen Suomi-oppaansa.

Aiemmin Suomi esiteltiin osana kirjasarjan Skandinavia-opasta, mutta nyt maallemme on omistettu oma teos, The Rough Guide to Finland.

Toimittajat Roger Norum ja James Proctor tekivät kirjaa varten mittavan taustatyön. He tutustuivat Suomen kohteisiin ja tarjontaan yli vuoden ajan.

Mek mukana matkakirjan suunnittelussa

Kirjan suunnitteluvaiheessa toimittajien apuna oli muun muassa Matkailun edistämiskeskuksen Lontoon toimiston tuolloinen johtaja, Mekin nykyinen elinkeinosuhteiden johtaja Anne Lind. Lisäksi Mekin työntekijät Riitta Balza ja Marika Finne avustivat kirjoittajia antamalla suomalaisten matkailuyritysten yhteystietoja ja tarjoamalla vinkkejä siitä, mitä oppaaseen kannattaisi ottaa mukaan.

Suomalaisten neuvonantajien ansiosta uudessa Rough Guidessa kerrotaan muun muassa revontulista ja kainuulaisista karhun katselupaikoista.

Laita turisti laittamaan ruokaa!

Anna Lind näkisi oppaassa mielellään runsaammin asiaa suomalaisesta ruuasta.

– Suomalaisesta ja pohjoismaisesta ruuasta voisi ammentaa enemmänkin. Me käytämme paljon luonnon antimia, kuten marjoja ja sieniä. Lisäksi kirjassa voisivat olla esillä kivat ja kiinnostavat maaseutukohteet, joissa voi tehdä näitä ruokia itsekin yhdessä emäntien ja isäntien kanssa.

Lindin mielestä suomalaisten matkailuyrittäjien kannattaisi hyödyntää entistä paremmin myös kaikki lumeen ja veteen liittyvät aktiviteetit.

– Täytyy muistaa, että ne matkailijat jotka tulevat Suomeen talvellakin, eivät ole välttämättä mitään hiihdon asiantuntijoita. Suomi voi tarjota heille hienot puitteet vaikka opetella murtomaahiihtoa tai laskettelua.

Rough Guides on Britannian suurin ja tunnetuin matkakirjasarja. Sarjan 350 eri opasta myytiin vuonna 2008 miltei 4 miljoonaa kappaletta. Uusi Suomi-opas julkaistaan huomenna Akateemisen kirjakaupan Kirjojen yössä Helsingissä. Paikalla on kirjan toinen toimittaja Roger Norum.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.