Suomiko muka harmaantuu? Japani rikkoi uuden ennätyksen – maassa on jo yli 80 000 vähintään satavuotiasta ja tahti vain kiihtyy

2:16
Koronaviruspandemia toi yllättävän vaikutuksen japanilaisten ruokavalioon – tonnikalakanta voi hyötyä

Japanissa on saavutettu ikääntymiseen liittyvä rajapyykki. Maan tilastot kertovat, että yli satavuotiaiden määrä ylitti tänä vuonna 80 000 ihmisen rajan.

Pyöreän iän saavuttaneiden japanilaisten määrä on kasvanut jo 50 vuotta peräkkäin. Tiistaina Japanissa oli yhteensä 80 450 satavuotiasta tai vanhempaa ihmistä. Määrä on yli 9000 enemmän kuin viime vuonna. Vuosittainen lisäys oli mittaushistorian suurin.

Tiistain luvuilla laskettuna 1565 japanilaista kohden maassa on yksi vähintään satavuotias. Sukupuolten välillä on tilastoissa valtava railo, sillä 88% sata vuotta täyttäneistä japanilaisista on naisia.

Japani ikääntyy nopeasti ja maassa on korkea eliniänodote. Japanilaiset naiset elävät keskimäärin 87,45-vuotiaiksi ja miehet 81,41-vuotiaiksi. Sata vuotta täyttäneistä alettiin pitää tilastoa vuonna 1963.

Vertailuksi Suomessa vastasyntyneiden elinajanodote oli vuonna 2018 pojilla 78,9 ja tytöillä 84,3 vuotta.

Japanin tiettävästi ja todistetusti vanhin ihminen on 117-vuotias Kane Tanaka. Viime vuonna Guinnessin ennätysten kirja vahvisti hänet maailman vanhimmaksi ihmiseksi.

Tanakan mukaan pitkän iän salaisuus löytyy hyvästä ruoasta ja matematiikan opiskelusta.

Japanin väkiluku on vuoden 2018 tilastoilla 126.5 miljoonaa.

Lähde: CNN.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja