Suomi karmaisevan alun jälkeen MM-välieriin – päävalmentajalta karu arvio: "Arkaa ja kuritonta"

Suomen naisten salibandymaajoukkue eteni MM-kisojen välieriin kaatamalla torstaina Slovakian 8-6 lukemin. Päävalmentaja Lasse Kurronen latasi MTV Urheilulle suoraa tekstiä vaikean ottelun jälkeen.

Slovakia kiusasi Suomea aina kolmannen erän alkuminuuteille, kun se nousi vielä maalin päähän. Slovakia oli johtanut ensimmäisen minuutin jälkeen jo 2-0, mutta Suomi nousi nopealla tahdilla rinnalle ja ohi.

– Jostain syystä tänään oli arkaa ja kuritonta. En tiedä, mistä se johtui. Teimme tänään homman vaikeaksi. Ei taaskaan onnistuttu toteuttamaan pallollisessa pelissä niitä asioita, joita on pyritty tehdä. Pelaaminen jäi tänään ujoksi, Oona (Kauppi) teki maaleja, mutta ei tästä kenellekään voi antaa puhtaita papereita valmennus mukaan lukien, Kurronen toteaa.

Suomen suurimmaksi sankariksi nousi viisi maalia viimeistellyt Oona Kauppi.

– Peli oli vaikea, mutta tiesimme mielestäni koko ajan, että mitä teemme ja mitä tulee tapahtumaan. Se on todella tärkeä asia. Meidän pitää edelleen miettiä, että miten valmistaudumme otteluun paremmin, jotta olisimme oikeasti valmiita. Se on ollut meillä ongelmana Ruotsia vastaan. Pitää ensiksi käydä pohjalla ja tulla sitten sieltä ylös, Kauppi kertoo.

– Puhuimme joukkueen kanssa siitä, että se on vahvan joukkueen merkki, kun pystytään nousemaan, vaikka onkin vaikeaa. Tällaiset tilanteet opettavat todella paljon. Uskon, että nämä kokemukset ovat olleet erittäin hyviä, kun kohtaamme Ruotsin lauantaina, Kauppi jatkaa.

Suomen ykköstähti Veera Kauppi ei pelannut ottelussa, flunssaoireiden takia. Ykkösketjussa tänään aloittaneet sekä pahoista loukkaantumisista aiemmin kärsineet My Kippilä ja Alisa Pöllänen jättivät pelin kesken toisessa erässä. Tämä oli kuitenkin Kurrosen mukaan jo aiemmin suunniteltua.

– Annetaan lepoa, kun on vielä pari peliä jäljellä, Kurronen sanoo.

Turnauksessa hirmutehoja iskeneen Kaupin pelikunnosta Kurronen ei osaa vielä sanoa, että pelaako hän lauantain välierässä, jossa todennäköisimmin on vastassa Ruotsi. Ruotsi pelaa oman puolivälieränsä perjantaina Saksaa vastaan.

– Ensimmäinen juttu on se, että meidän pitää uskaltaa pelata sillä tavalla kuin haluamme. Se on selvää, että tämä peli ei riitä lauantaina, Kurronen toteaa tulevasta välierästä.

Suomi kohtaa lauantaina välierässä voittajan ottelusta Ruotsi-Saksa. 

Lue myös:

    Uusimmat