Suomi ensin -mielenosoituksessa somalinuorista puhunut Marco de Wit ei saa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Suomi ensin -mielenosoituksessa somali- ja arabinuorista puhunut nykyinen puoluejohtaja Marco de Wit ei saa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Valtakunnansyyttäjä katsoo, ettei syytteen edellyttämää näyttöä rikoksesta ole.

Toukokuun 2017 mielenosoitusta Helsingin Kontulassa järjestämässä ollut de Wit oli puheessaan kommentoinut paikalle saapunutta nuorisojoukkoa. Nuoret olivat hänen mukaansa pyrkineet häiritsemään mielenosoitusta.

– De Witin käyttämät sanavalinnat ovat olleet paikalla olleita somalinuoria ja arabinuoria halventavia ja loukkaavia. Kommenteissa de Wit ei kuitenkaan yleistäen väitä, että kaikki islaminuskoiset somalinuoret ja arabinuoret ihmisryhmänä olisivat ääri-islamistisia ja hyväksyisivät terrorijärjestöt ja terroriteot, syyttämättäjättämispäätöksessä sanotaan.

Mielenosoitus näytettiin Youtubessa. Tutkintapyynnön mielenosoituksesta teki yhdenvertaisuusvaltuutettu. De Wit kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Suomen kansa ensin merkittiin viime vuoden lopulla puoluerekisteriin. Puolue ilmoittaa verkkosivuillaan de Witin puheenjohtajakseen.

Lue myös:

    Uusimmat