Mainos

Suomessa paljastui jälleen uusi pyramidihuijaus

Keskusrikospoliisi tutkii jälleen uutta pyramidisijoitushuijausta.

Kyseessä on Panamaan rekisteröity KMP Global Corporation -niminen yhtiö, jonka nimissä on kaupattu internetissä sijoituksia lähinnä suomalaisille yksityishenkilöille. KRP:stä kerrotaan, että yhtiön toimita keskittyy vuoteen 2005

Sijoitus piti käyttää valuuttakauppaan ja kansainväliseen öljykauppaan. Tapausta on tutkittu lähes kaksi vuotta ja petos alkoi paljastua, kun tamperelaispankkiin, yksityiselle tilille ilmestyi huomattava summa rahaa.

- Tilille tuli yli 230 000 euroa rahaa, jolloin pankki kiinnitti asiaan huomiota ja teki asiasta rahanpesuilmoituksen, ja tätä kautta päästiin sijoitushuijauksen jäljille, kertoo tutkinnanjohtaja Eero Marttila

Ihmisiä houkuteltiin mukaan lupaamalla jopa 400 prosentin tuottoja muutamassa viikossa. Lupauksia tehostettiin osoittamalla uusille jäsenille tekaistuja tiliotteitta, joilla todisteltiin, kuinka helppoa tienaaminen oli.

-Tuottoja ei näkynyt oikeastaan yhtään. Jokunen sijoittaja on ehkä joitain rahoja saanut takaisin, mutta varsinaisia tuottoja ei ole ilmennyt, Marttila jatkaa.

KRP:n mukaan jäsenien kärsimät tappiot vaihtelevat 100 - 60 000 euroon. KRP:llä on melko tarkkaan tiedossa yhtiön jäsenet. Kaikkiaan mukana arvioidaan olleen noin 140 henkilöä. Toimintaa piti yllä neljä suomalaista kaksi usa:laista henkilöä. KRP:n mukaan sijoittajien joukossa on samoja nimiä kuin WinCapita -pyramidissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.