Koronatartuntojen määrä väheni kymmenillä tilastomuutoksen takia – Suomessa varmistettu 7 296 tartuntaa

Joissain kehitteillä olevassa koronarokotteessa sama apuaine kuin Pandemrixissa – THL vastaa, onko se turvallinen? 5:41
Joissain kehitteillä olevassa koronarokotteessa sama apuaine kuin Pandemrixissa – THL vastaa, onko se turvallinen?

Suomessa ei ole todettu yhtään uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Sen sijaan koronaan liittyvien kuolemien määrä on vähentynyt maanantaista yhdellä, sillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kuolinsyyt ovat tarkentuneet.

Suomessa on nyt varmistettu yhteensä 7 296 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Luku on pienempi kuin eilen, mikä johtuu THL:n muuttuneesta tilastointitavasta.

Koronavirustapausten yhdistämisen aikaväli on tähän asti ollut kolme kuukautta. Jos samasta henkilöstä on koronavirusilmoitus esimerkiksi maaliskuulta ja kesäkuulta, on tartuntatautirekisteriin kirjattu kaksi eri koronatapausta.

Nyt yhdistämisen aikaväli muutetaan vuodeksi. Muutoksen vuoksi koronatapauksien määrä vähenee 20:llä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä vähenee 8 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä 12 tapausta.

Lisäksi koronatapausten uudelleenlaskennassa poistuu päivityksen yhteydessä toukokuulta kolme ja huhtikuulta neljä muuta tuplatapausta, kaikki HUS-piiristä. Yhteensä siis 27 tapausta vähenee, kertoo THL.

Lue myös:

    Uusimmat