Mainos

Suomenkreikkalainen tylyttää maanmiehiään: On tyhmyyttä, ettei maksa veroja

Suomenkreikkalaisella Kimon Papadopouloksella on selkeä näkemys siitä, miksi Kreikka on nykyään lähes romahtanut valtio.

Kreikan tilanne on muuttunut jatkuvasti tukalammaksi, kun lainaneuvottelut EU:n kanssa ovat kangerrelleet. Maa on ajautunut yhä lähemmäs euroeroa ja pankit on päätetty sulkea tämän viikon ajaksi. Nostorajaksi on määrätty 60 euroa per päivä.

Suuryrityksiltä huonoa esimerkkiä

Helsingin Arabiassa ravintolaa pitävä suomenkreikkalainen Kimon Papadopoulos ei säästele sanojaan, kun häneltä kysyy Kreikan tilanteesta. Hän sanoo, että moni hänen maanmiehensä on vuosien ajan toiminut typerästi.

– Euroopan Unionin mielestä kreikkalaiset laiskottelevat tahallaan, mutta kyllä he tekevät töitä. Se, mikä on tyhmyyttä, on se, että he eivät halua maksaa veroja. Ihmiset kysyvät, miksi minun pitäisi maksaa veroja, kun suuryritykset ja huijarit eivät maksa. He kuulevat uutisia huijauksista jatkuvasti, Papadopoulos harmittelee.

Pöydässä anteliaat antimet

Hänen mielestään Kreikka elää yksinkertaisesti yli varojensa ja antaa anekdootin.

– Olin viime viikolla Kreikassa ja vieraana useiden kavereiden luona. Pöydän antimia oli niin paljon, että sanoin, etten uskalla kutsua heitä vieraiksi, koska en voi tarjota niin paljon ruokaa, Papadopoulos naurahtaa.

Hänen mukaansa Kreikan toinen suuri ongelma on se, että kaikki ajattelevat politiikassa vain omaa etuaan, eikä kenelläkään ole pitkän tähtäimen suunnitelmaa.

Vasemmistopuolue Syriza on hänen mukaansa noussut valtaan pitkälti tavallisten palkansaajien ja eläkeläisten hädän vuoksi. 

Neuvottelut lainaehdoista EU:n kanssa jatkuvat yhä ja Papadopoulos on toiveikas. 

– Kreikkalaiset ovat aina selviytyneet hankalassa tilanteessa, minulla on uskoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.