Suomen yleisurheilutähti Sara Kuivistolle karu takaisku – SE-naista piinannut loinen estää MM-kisamatkan

Keskimatkan juoksija Sara Kuivistoa piinannut loinen estää tähtiurheilijan osallistumisen yleisurheilun MM-kisoihin.

Viime kaudella Suomen ennätyksiä liukuhihnalta niin 800 metrillä kuin 1500 metrillä tehtaillut juoksija Sara Kuivisto kärsi pitkään suolistoloisen aiheuttamista terveysongelmista.

Suolistoloinen oli peräisin mitä ilmeisimmin halliratojen MM-kisamatkalta maaliskuulta. Kisat järjestettiin Belgradissa.

– Loinen veti yleiskunnon alas. Tuli flunssaa ja oli tosi huono olo. Syke on nyt laskenut normaalitasolle, mutta sekin oli kauan tosi korkealla. Se on hämmästyttävää, miten tuollainen loinen voi vetää ihmisen ihan kanveesiin, Kuivisto muistelee.

– Loinen häädettiin lääkkeillä, mutta lääkekuurin aikana tuli jalkoihin infektio. Iho meni niin huonoksi, etten pystynyt pitämään kenkiä jalassa ja siitä ongelma meni syvemmälle akillesjänteeseen, joka kipeytyi.

Kuiviston mukaan muut ongelmat on saatu sittemmin kuriin, mutta oikea akillesjänne on edelleen kipeä.

MM-kisat jää juoksematta

Täysipainoisen harjoittelun estäneet ongelmat saivat Kuiviston tekemään lopulta tuskallisen ratkaisun MM-kisojen väliin jättämisestä.

Heinäkuun puolivälissä Yhdysvalloissa Eugenessa käytävät MM-kisat tulevat Kuivistolle yksinkertaisesti liian aikaisin.

– Ensimmäisen kovemman harjoituksen vaikeuksien jälkeen tein vasta kaksi viikkoa sitten, Kuivisto sanoo.

– Se, että olisin ylipäätään kilpaillut kesällä MM- ja EM-kisoissa, olisi vaatinut, että kaiken olisi pitänyt mennä nappiin keväällä ja kesällä.

Münchenin EM-kisat kilpaillaan 15. elokuuta lähtien.

– Valmentajan (Ari Suhosen) kanssa päätettiin, että toukokuun tavoite oli saada minut virkoamaan. Kesäkuu menee peruskuntoharjoittelun parissa ja heinäkuussa aletaan hakea kilpailuvauhtia. Silloin on tarkoitus myös juosta kesän ensimmäiset kilpailut, Kuivisto sanoo.

– Matkaksi on ajateltu 800 metriä, koska olen pystynyt juoksemaan sen verran vähän 1500 metriä ajatellen, mutta tämä ei ole vielä mitenkään kiveen hakattua.

Kuivisto juoksi talvella 800 metrin, 1500 metrin ja mailin halliratojen Suomen ennätykset.



Lue myös:

    Uusimmat