Mainos

Suomen WWF aloitti öljyntorjuntakoulutuksen

Maailman luonnonsäätiön WWF:n vapaaehtoisiin öljyntorjuntajoukkoihin on ilmoittautunut jo yli 2000 ihmistä. Joukkojen vetäjien koulutus alkoi tänään Kotkasta, jossa osallistujia oli noin 60 vapaaehtoista.

Vapaaehtoisjoukot osallistuvat öljyonnettomuuden sattuessa muun muassa rantojen puhdistukseen. Ilmoittautuneista yhteensä noin 160:lle järjestetään koulutusta myös joukkojen johtamiseen.

Kotkassa Suomen WWF julkisti koulutettaville tarkoitetun öljyntorjuntaoppaan, joka sisältää muun muassa ohjeita öljyyntyneiden rantojen puhdistamisesta. Opas on saatavilla myös yhdistyksen Internetsivuilta.

Koulutustilaisuuksissa vapaaehtoiset tutustuvat kuntien öljyntorjuntasuunnitelmiin ja käytännön työhön. Tavoitteena on, että öljyonnettomuuden tapahtuessa vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen avulla öljyyntyneiden rantojen puhdistaminen voidaan aloittaa mahdollisimman pian.

Suomen WWF:n vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot ovat osa WWF:n Operaatio Merenneito -kampanjaa, joka toimii Itämeren suojelemiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.