Suomen tappiokierre sai jatkoa – päävalmentaja manasi kehnoa suoritusta: "Hyvin vähän tunnetta"

Suomen miesten lentopallomaajoukkue jatkoi tappioiden tiellä Japanissa pelattavassa olympiakarsintaturnauksessa, kun Turkki oli parempi erin 3–2.

Suomi nousi 0–2-tappiolta vielä ratkaisevaan viidenteen erään, mutta siinä vastustaja oli selkeästi parempi 15–8.

Suomella on viidestä ottelustaan viisi tappiota, mutta kaksi pistettä viisieräisistä otteluista Japania ja Turkkia vastaan. Suomi kohtaa turnauksessa vielä Tunisian lauantaina ja Egyptin sunnuntaina.

Olympiapaikka karkasi jo kahden ensimmäisen tappion myötä, mutta Suomi taistelee vielä rankingpisteistä, joista on apua vuoden 2025 MM-kisapaikan tavoittelussa.

Omat syötöt heikkoja katkaisuerässä

Suomi taipui Turkkia vastaan hankalaan paikkaan häviämällä avauserän 22–25 ja toisen erän 23–25. Kolmanteen erään löytyi jälleen henkeä, ja Suomi piti pelin elossa viemällä erän 25–23. Samat lukemat saatiin myös neljännestä, mutta katkaisuerään "palasi" jälleen alussa nähty vaisumpi Suomi. Päävalmentaja Joel Banks manailikin kaksijakoista esitystä.

– Kahden Suomen peli. Avauserä oli huonoin meiltä koko turnauksessa, hyvin vähän tunnetta, hyvin vähän energiaa. Ottelun edetessä löysimme jälleen itsemme, taistelimme ja ansaitsimme nousun tasoihin, Banks totesi Lentopalloliiton haastattelunauhalla.

Katkaisuerään Suomi ei saanut yhtään pistettä omilla syötöillään.

– Viidennessä erässä viimeistelyssä oli vaikeuksia, eivätkä syöttömme juuri heitä piinanneet. Emme ottaneet otetta pelistä. Taistelu viidenteen erään vei energiaa, tankki näytti tyhjältä, Banks sanoi.

Lauantaiaamuna Suomen aikaa vastaan asettuva Tunisia on sekin voitoton. Perjantaina Tunisia johti Egyptiä 2–0, mutta romahti 2–3-tappioon. Banks näkee, että avausvoitolle on nyt paikka.

– On voitettava. Tunisia ei ole sillä tasolla, missä nämä aiemmat vastustajat ovat. Peliin on lähdettävä itseluottamuksella, ja haluan nähdä Suomen, jolla on energiaa, päävalmentaja päätti.