Suomen sisärajavalvonta päättyi tänään – matkustajat riemuitsivat MTV:n haastattelussa: "Tuntuu ihanalta palata"

Suomeen saapuminen helpottui – näin matkustajat riemuitsivat päästessään viimein maahan 2:30
Katso Suomeen palanneiden iloiset kommentit videolta!

Suomen matkustusrajoitukset keventyivät tänään uuden maahantulomallin myötä. Maahantulorajoitukset sisärajoilla poistuivat puolenyön aikaan.

Sisärajaliikenne tarkoittaa Suomen ja muun Schengen-alueen välistä liikennettä, eli liikenne EU- ja Schengen-maista Suomeen on sallittua.

MTV Uutiset Live haisteli tunnelmaa Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantaina. Yleinen ilmapiiri lentoasemalla oli iloinen.

– Tuntuu ihanalta palata. Olin täällä viimeksi puolitoista vuotta sitten, kertoo Itävallasta saapunut Helen Kristoferitsch.

Vantaan kaupunki ilmoitti aiemmin, että kaikkien riskimaista Suomeen tulevien koronatodistukset tarkastetaan, mikä lentokenttä Finavian mukaan toi mukanaan ajoittaisia ruuhkautumisia.

Suomeen Yhdysvalloista saapunut Jyrki Penttinen oli niin ikään mielissään päästyään kotimaahansa. Hän saapui Suomeen Yhdysvalloista.

– Kaksi vuotta on kulunut edellisestä käynnistä. Kyllä tässä on jo lomaa tarvittu, hän iloitsee.        

Penttisen mukaan matkanteko edelleen jylläävästä pandemiasta huolimatta oli tehty helpoksi.

– Kuten säännöt ovat, otin kaksi rokotetta ja asia näytti olevan selvä sillä. Yhdysvalloissa minulle annettiin Modernan rokote huhti-toukokuussa, Penttinen jatkaa.

Katso lisää Suomeen saapuneiden kommentteja yläkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat