Niinistö tapaa Erdoğanin tiistaina ennen Nato-huippukokousta

Suomen, Ruotsin ja Turkin johtajat tapaavat toisensa tiistaina juuri ennen Nato-huippukokouksen alkamista. Asiasta kertoi tasavallan presidentin kanslia Twitterissä.

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tiistaina Madridissa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin, Ruotsin pääministeri Madgalena Anderssonin ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin. Asiasta kertoo tasavallan presidentin kanslia Twitterissä.

Turkin presidentti Erdoğanin tiedottaja kertoi myös asiasta aikaisemmin turkkilaisella Haberturk-televisiokanavalla. Tiedottajan mukaan tapaaminen toteutuu Stoltenbergin pyynnöstä.

Stoltenberg keskusteli Turkin presidentin Erdoganin kanssa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksista edellisen kerran lauantaina.

Suomen, Ruotsin ja Turkin välisiin keskusteluihin osallistunut Turkin hallinnon viranomainen kertoo uutistoimisto Reutersille, että sovun saavuttaminen tulevassa huippukokouksessa tulee olemaan vaikeaa.

–  Tapaamisia oli, mutta valitettavasti odottamiamme toimenpiteitä ei tehty, viranomainen sanoo.

Reutersin haastattelema Washington-instituutin Turkki-analyytikko Soner Cagaptay ei usko, että sovun saavuttaminen on mahdollista Madridin huippukokouksessa.

Sotilasliitto Naton huippukokous alkaa tiistaina Madridissa ja jatkuu torstaihin saakka.

Lue myös:

    Uusimmat