Mainos

Suomen paviljonki voitokas Shanghain maailmannäyttelyssä

Maailmannäyttelyiden katto-organisaatio BIE (Bureau International des Expositions) on palkinnut Suomen paviljongin kokoluokkansa parhaaksi paviljongiksi Shanghain maailmannäyttelyssä tänään. Kirnu-paviljonki oli paras sekä suunnittelultaan että arkkitehtuuriltaan.

Paviljongit on jaettu pinta-alan ja toteutustavan perusteella neljään eri luokkaan (A, B, C, D-luokat). Pohjoismaat juhlivat illassa, sillä saman kategorian toisen sijan vei tiukassa kilpailussa Norja ja kolmanneksi tuli Tanska.

BIE:n raati arvioi paviljonkeja kolmessa eri kategoriassa: paviljongin suunnittelu ja arkkitehtuuri, näyttelyn toteutus ja kävijäystävällisyys sekä maailmannäyttelyn teeman "Better City, Better Life" toteuttaminen. Suomen voittamassa palkintoluokassa arvosteluperusteina olivat myös toteutettujen ratkaisujen innovatiivisuus sekä arkkitehtuurin ja näyttelyn houkuttelevuus.

Suomen Kirnu-paviljonki on herättänyt jo ennen palkitsemista runsaasti positiivista huomiota näyttävällä ulkomuodollaan. Kirnun on suunnitellut helsinkiläinen JKMM Architects ja pääarkkitehti on Teemu Kurkela. Kirnun seinämateriaali on jätepaperista ja muovista puristettua laattaa.

Kirnussa on vieraillut tähän mennessä 5,3 miljoonaa kävijää, eli noin 8 prosenttia kaikista maailmannäyttelyn kävijöistä.

Palkintojenjakoseremoniaa oli seuraamassa myös tänään Shanghain maailmannäyttelyyn saapunut pääministeri Mari Kiviniemi.

Shanghain maailmannäyttely päättyy huomenna.

Katso Petri Sarasteen juttu Shanghaista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.