Mainos

Suomen Pankin aarteita pääsee taas ihailemaan

Suomen Pankin tammikuussa järjestämä taidenäyttely keräsi niin valtaisan suosion, että yleisön pyynnöstä taidenäyttely järjestetään uudelleen ensi viikolla. Edellisessä näyttelyssä vieraili viiden päivän aikana 7000 kävijää. Näyttelyssä on esillä noin 80 teosta pankin taidekokoelmasta.

Tunnetuimpiin teoksiin lukeutuvat Akseli Gallen-KallelanAino-triptyykki vuodelta 1889, Juho Rissasen lasimaalauskokonaisuus Elonleikkuu, Tukinuitto ja Silakkamarkkinat vuodelta 1933 sekä Lennart SegerstrålenFinlandia-freskot vuodelta 1943. Näyttelyn innokkaina taideoppaina toimivat jälleen pankin taidekerholaiset.

Uutuutena Snellman-salissa on esillä Ludwig Bohnstedtin laatimia, taidokkaasti toteutettuja arkkitehtipiirustuksia vuonna 1883 valmistuneesta päärakennuksesta. Pankin arkistosta kaivetut vanhat valokuvat kertovat päärakennuksen kokemista muutoksista sekä työskentelystä pankissa eri vuosikymmeninä. Näyttelyn yhteydessä pidetään lisäksi tietoiskuja pääkonttorin historiasta ja nykypäivän keskuspankkitoiminnasta.

Suomen Pankin taidekokoelmaan kuuluu noin 1200 teosta. Kokoelmaa on kartutettu 1900-luvun alusta lähtien. Sen tarkoituksena on lisätä viihtyisyyttä työ- ja edustustiloissa. Kansainvälisille vieraille taideteokset avaavat ikkunoita suomalaiseen kulttuuriin ja maan historiaan.

Taidenäyttely järjestetään uudelleen 16.-21.8.2011 tiistaista perjantaihin klo 16-20 ja lauantaista sunnuntaihin klo 11-16.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.