Suomen ja Viron välinen kaasuputki suljettiin vuotoepäilyn vuoksi – Ministeri: Suomen kaasujärjestelmän tila vakaa

Yöllä tehtyjen havaintojen perusteella merikaasuputken epäillään vuotavan. Suomen kaasujärjestelmän tila on vakaa.

Suomen ja Viron välisessä Balticconnector-merikaasuputkessa havaittiin hieman ennen kahta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä epätavallista paineen laskua. Siirtoverkkoyhtiö Gasgrid Finlandin ja Viron kaasuverkonhaltija Eleringin tekemien havaintojen perusteella voitiin epäillä Suomen ja Viron välisen meriputken vuotavan.

– Meriputken venttiilit ovat nyt suljettu ja vuoto on siten pysäytetty. Gasgrid Finland Oy selvittää asiaa parhaillaan yhteistyössä Eleringin kanssa, Gasgrid Finlandin tiedotteessa sanotaan.

Gasgrid tiedottaa tilanteen kehittymisestä heti kun lisätietoja on saatavilla.

Balticconnector on Suomen ja Viron kaasuverkon toisiinsa Suomenlahden läpi yhdistävä kaasuputki. Putki kulkee Inkoon ja Viron Paldiskin välillä.

Ministeri: Suomen kaasujärjestelmän tila vakaa

Suomen kaasujärjestelmän tila on vakaa kaasuputken häiriöstä huolimatta, sanoo energia-asioista vastaava ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok.) tiedotteessa. Kaasun saanti on turvattu toistaiseksi Inkoon LNG-terminaalista.

– Balticconnectorin vikaantuminen ei aiheuta välittömiä ongelmia energian saannin varmuudelle. Putkivaurion syitä selvitetään ja jatkotoimet riippuvat niistä, Mykkänen sanoo.

Juttuun lisätty Mykkäsen kommentti 8.10.2023 kell0 14.43.

Lue myös:

    Uusimmat