Mainos

Suomen Huoneistoketju Oy konkurssiin

Yksi Suomen suurimmista kiinteistönvälitysyrityksistä, Suomen Huoneistoketju Oy, asetettiin tänään konkurssiin. Asiasta kertoo Kauppalehti nettisivuillaan. Suomen Huoneistoketjulla on toimintaa lähes 20 paikkakunnalla ja se on työllistänyt parhaimmillaan yli 120 kiinteistönvälittäjää. Loppuvaiheessa Suomen Huoneistoketju oli yrityssaneerauksessa, jonka kuluessa väkimäärä väheni jonkin verran.

Suomen Huoneistoketju toimii osin franchising-pohjalta, eikä konkurssimenettely koske toimitusjohtaja Keijo Forsbackin mukaan näitä toimistoja. Forsback sanoo, että nämä noin kymmenen toimistoa jatkavat toimintaansa Huoneistoketjun nimellä.

Forsback kertoo franchising-toimipisteiden sijainnista vain sen, että ne ovat ympäri Suomea. Forsback lupaa, että nyt myynnissä olevat kohteet hoidetaan loppuun kunnialla.

Suomen Huoneistoketjun konkurssin taustalla on asuntokaupan pysähtyminen viime vuonna. Forsback kertoo, että sittemmin kauppa on vilkastunut myös Suomen Huoneistoketjussa niin, että nyt konkurssiin asetettu yhtiökin tekee jo hyvää tulosta.

Konkurssin taustalla on kuitenkin se seikka, että vaikka yritys karsi kulujaan rankalla kädellä, se ei pystynyt reagoimaan tarpeeksi nopeasti parantuneeseen tilanteeseen. Forsbackin mukaan eniten vähennettiin markkinointikuluja, mutta myös kiinteitä kuluja ja esimerkiksi vuokrakulurakennetta pyrittiin keventämään.

Suomen Huoneistoketjun vastuut olivat pääosin yhteiskunnallisia maksuja, esimerkiksi veroja ja eläkemaksuja. Saneerauksessa niiden määräksi laskettiin noin 850 000 ja varojen määräksi taseessa 620 000 euroa. Varojen realisointiarvo jäi kuitenkin vain noin 200 000 euroon.

Suomen Huoneistoketju on perustettu vuonna 1992.

Konkurssimenettelyn käynnisti yritys itse. Yrityssaneerauksessa olevan yrityksen kohdalla menettely on harvinaisempi, mutta ei aivan poikkeuksellinen. Suomen Huoneistoketju velkaantui menettelyn aikana lisää, eikä pystynyt vastaamaan vanhoistakaan veloistaan.

Tällöin ainoa mahdollisuus on saneerauksen keskeyttäminen ja yrityksen hakeutuminen konkurssiin.

(MTV3 - Kauppalehti)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.