Suomen festarikesä alkaa – ota vinkit pukeutumiseen Yhdysvalloista!

Suomen festarikesä alkaa perjantaina 15. kesäkuuta Seinäjoen Provinssirockilla. Jos et ole vielä varma, miten pukeutuisit tänä vuonna festivaaleille, ota vinkkiä Yhdysvaltojen Coachella-festivaalien hurmaavista kävijöistä!

Suomen festivaalikesä pääsee virallisesti valloillaan, kun ensimmäinen suurista kesäfestareista, Seinäjoen Provinssirock alkaa perjantaina 15. kesäkuuta. Provinssirockin jälkeen loppua ei näy ennen elokuun viimeisiä viikonloppuna, ja seuraavina Seinäjoen Törnävänsaaren juhlien jälkeen ovat vuorossa esimerkiksi juhannuksena juhlittava metalli-ihmisten Nummirock Kauhajoella ja heinäkuun alun Turun Ruissalon Ruisrock.

Jos et ole vielä täysin varma festarityylistäsi, ota vinkkiä Yhdysvaltojen Kaliforniassa joka vuosi jo huhtikuun puolivälissä järjestettävistä Coachella Valley Music and Arts -festivaalien aurinkoisista kävijöistä.

Olisitko tämän kesän festivaaleilla romanttinen kukkaistyttö, hempeä hippi, eläimellinen syöjätär vai asenteellinen rock-nainen?

Hempeä hippi

Liukuvärjätyt jättimäiset aurinkolasit, hapsutettu paita, rauhan kuvioita rinnuksissa ja helpot sandaalit – näistä koostuu hempeän hippinaisen festarityyli. Vaikka rähjääntyisit viikonlopun karkeloinnissa, ei se kuin paranna homssuista tyylivalintaasi. Rauhaa ja rakkautta, siskot!

Herätä sisäinen petosi

Herätä sisäinen petosi tai uinuva Suomen Rihanna eläimellisillä ja kuumankosteilla vetimillä, joissa yhdistyy hitunen viidakon villeyttä ja aavikon kuumuutta. Koristele kampauksesi sulilla tai nappaa kaapista jalkoihisi eri paria olevat eläinkuosilliset maiharit. Kesän hittiasusteena toimivat pitkävartiset sukat, jotka sopivat melkein minkä tahansa lyhytmittaisen kaveriksi.

Rokkimimmi punk-asenteella

Räväkämmän musiikin ystävät voivat nauttia hitusen punk-asennetta vetäisemällä rähjäiset tennarit jalkoihinsa ja pukeutumalla suosimansa yhtyeen kulahtaneeseen, mutta tyyliteltyyn bändipaitaan. Hattu päässä ja rajut meikit ja näyttävät aurinkolasit tekevät rock-naisesta rajun!

Maalaisromanttinen kukkaistyttö

Jos säät sattuvat hellimään, kannattaa erityisesti festariheilaa mielivien naisten turvautua romanttiseen lähestymistapaan: luonnonkukista pujoteltu seppele päässä kruunaa kesäheilin letin ja harteita voi lämmittää vilpoisen sään yllättäessä vaikka maalaismainen huivi mummon aarrearkusta. Valkoinen ei ole välttämättä kätevin festivaaliasun väri, mutta sopii herkkään tunnelmaan täydellisesti.

Vinkkejä miehille

Vedä överiksi tai luota perinteiseen äijätyyliin. Festivaaleilla saa hassutella esimerkiksi intiaaniasussa. Varmimmat festarivarustukset ovat kuitenkin farkut ja t-paita. Lisäpisteitä bändipaidasta!

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla.


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja