Suomelle ringeten maailmanmestaruus

Tasapeli Kanadan kanssa toi Suomelle mestaruuden. USA sijoittui kolmanneksi voitettuaan Ruotsin 9-0.

Suomi teki lauantaina Espoossa sen, mitä ringeten maailmanmestaruuteen vaadittiin: taisteli lukemat 5-5 (3-2, 1-1, 1-2) toisessa ja ratkaisevassa loppuottelussa Kanadaa vastaan. Kanada jäi MM-hopealle pistein 1-3.

Tasaista peliä

Joukkueet pelasivat jälleen kerran tasaista, vauhdikasta ja viihdyttävää ringetteä. Kaksi ensimmäistä erää oli Kanadan hallintaa, vaikka Suomi olikin hyvin pelissä mukana. Kanadan maaleista kaksi tuli ylivoimalla. Kolmanteen erään tuli kahdesta edellisestä ottelusta poiketen taisteleva, yritteliäs ja vahva Suomi. Se tasoitti ensin lukemat 4-4:ään. Kanada runnoi vielä kerran johtoon ajassa 53.07, mutta Suomi teki mestaruuteen vaaditun tasoitusmaalin ajassa 58.04, ja pystyi pitämään maalinsa puhtaana loppuajan kanadalaisten ahdistelusta huolimatta.

Makea kulta

Kulta maistui Suomen joukkueelle makealta. Se oli onnistunut kukistamaan Kanadan MM-finaalissa viimeksi 1994. Vuonna 1994 Kanadaa kurittanut Kristiina Vidlund säilytti Kanadan kaatajan maineensa: Vidlund teki kaksi maalia, joista toinen ratkaisi mestaruuden. Hän sai myös syöttöpisteen joukkueen ensimmäiseen maaliin.
- Puuterit naamaan ja baanalle, 26-vuotias kokki suunnitteli illan juhlakuvioiksi.

Seuratasolla Lahti Ringetteä edustava Vidlund sai myös päävalmentaja Krister Åbergin ansaitut kehut. Åberg oli tyytyväinen, että ensimmäisten erien perusvirheet korjautuivat viimeiseen erään, eikä joukkue yrittänyt tehdä asioita liian vaikeasti.
- Joukkueessa on liikaa hyviä pelaajia, vaikeaa on laittaa ketään penkille. Vaikeimman kautta noustiin voittoon, Åberg pohdiskeli.

Kanada aikoo voittaa kahden vuoden päästä

Kanadan nousu vielä kolmannessa erässä oli päävalmentajankin mielestä hatunnoston arvoinen suoritus. Kanadalaisten oli vaikea iloita hopeasta. Ajatukset oli jo kohdistettu tulevaisuuteen.
- Turnauksesta jäi mieleen, ettemme voittaneet. Nyt ajattelen vain, miten voitamme Suomen kahden vuoden päästä, joukkueen kapteeni Marie McKenzie totesi.

Kanadan joukkueen pistenikkari oli Megan Todd, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden.