Suomeen matkustaneessa venäläisjoukkueessa todetut koronatartunnat johtuivat aiemmin sairastetusta taudista – Vuokatin nuorten MM-hiihdoissa tiukka koronakontrolli

Kolmen Venäjän nuorten hiihtomaajoukkueen jäsenen positiivinen tulos koronavirustestissä on osoittautunut jäljiksi aiemmista tartunnoista, kertoo Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä tiedotteessaan.

Perjantaiaamuna kerrottiin, että Suomeen Vuokatin nuorten MM-hiihtoihin matkustaneen Venäjän joukkuen kolmen jäsenen testitulos osoittautui positiiviseksi. Iltapäivällä päivitetyssä tiedotteessa kerrottiin, että testien niin sanotut ct-arvot osoittivat kyseessä olevan aiemmat sairastumiset. Venäjän joukkueella oli myös esittää todistukset aiemmista sairastumisista.

Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen kertoi jo aamulla, että ainakin yksi positiivisen näytteen antaneista oli ilmoittanut sairastaneensa aiemmin koronaviruksen ja positiivisen tuloksen johtuneen siitä.

Kisoissa tiukat koronatoimet

Vuokatissa kilpaillaan maastohiihdon alle 20-vuotiaiden ja alle 23-vuotiaiden MM-mitaleista 8. helmikuuta alkaen. Vasta pieni osa kisoihin ilmoittautuneiseta 37 joukkueesta on saapunut Vuokattiin.

– Olemme varautuneet siihen, että tulee myös positiivisia koronatapauksia. On rakennettu ankara proseduuri, jonka mukaan eletään, Halonen sanoo.

Joukkueet testataan ensin rajanylityksen yhteydessä ja uudelleen kisajärjestäjien toimesta. Kaikki ovat karanteenissa, kunnes testitulokset saadaan.

– Positiivisen testin antaneet ovat eristyksissä ja viranomaiset selvittävät, onko altistumisia, jotka aiheuttavat muita karanteeneja.

Joukkueet elävät tiukasti eristettyinä toisistaan.

Viranomaiset tiukensivat Suomen maahantulorajoituksia keskiviikosta alkaen vaikean koronavirustilanteen vuoksi. Vuokatin MM-tapahtuman järjestämiseen rajoituksilla ei ole vaikutusta, sillä MM-tason urheilukilpailuun osallistuvat urheilijat pääsevät maahan.


Juttua muokattu 29.1. kello 13.10. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän uuden tiedotteen mukaan positiiviset koronatestit johtuivat aiemmin sairastetusta taudista. Uusia tartuntoja ei siis ole Vuokatissa havaittu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja