Suomalaistiimille upea kaksoisvoitto Moto2-luokassa! Aki Ajon suojatin mestaruushaaveet säilyivät elossa

Suomalaisen Moto2-tallin kuljettajat Brad Binder ja Jorge Martin ajoivat upeaan kaksoisvoittoon kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa Australiassa sunnuntaina.

MAINOS

MotoGP-kausi C Morella!

Australian GP:n lähetykset 26.-27.10.
Su: Osakilpailut Moto3 klo 02.45, Moto2 klo 04.05, MotoGP klo 05.40

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More MAXilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Kakkosruudusta startannut Red Bull KTM Ajo -kuljettaja Binder tykitti kisan kärkipaikalle heti lähtökiihdytyksessä. Eteläafrikkalainen sai seuraa viidennestä lähtöruudusta lähteneestä tallikaveristaan, ja kaksikko ajoi välittömästi muilta karkuun.

Ruutulipulla kaksikon ero kolmanneksi sijoittuneeseen Dynavolt Intact GP:n Thomas Lüthiin oli yli neljä sekuntia. Moto2-luokan MM-sarjaa johtava Marc VDS -tallin Alex Marquez oli Australian osakilpailussa vasta kahdeksas.

Marquezin kaula maailmanmestaruustaistelussa Lüthiin on nyt 28 pistettä ja Binderiin 33 pistettä, kun jäljellä on kaksi osakilpailua ja jaossa on maksimissaan vielä 50 MM-pisteen potti.

Aki Ajon johtama suomalaistalli on saavuttanut tällä kaudella yhteensä yhdeksän palkintopallisijoitusta, joista kolme on Binderin nappaamia voittoja.

24-vuotias Binder on siirtymässä ensi kaudella KTM:n tehdastiimiin MotoGP-luokkaan. Eteläafrikkalainen korvaa tallissa tämän kauden loppupuoliskon ajaneen Mika Kallion.

Kauden toiseksi viimeinen Moto2-osakilpailu ajetaan viikon kuluttua Malesian Sepangissa.

Päivitetty klo 7.56: Korjattu Red Bull KTM Ajon podiumsijoitusten määrä kahdeksasta yhdeksään

Lue myös:

    Uusimmat