Suomalaisten suosikkikala on kirjolohi

Suomalaiskuluttajat valitsevat mieluiten kotimaista kirjolohta asioidessaan kaupan kalatiskillä. Muita suomalaisten suosikkikaloja ovat kuha, siika, muikku ja ahven. Tiedot käyvät ilmi Suomen Kalankasvattajaliiton viime kesänä toteuttamasta kyselystä, jossa haastateltiin 935 kuluttajaa.

Kysely tehtiin Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa, Oulussa ja Joensuussa suurissa päivittäistavaramyymälöissä, joissa on tuorekalamyyntiä. Vastaajia pyydettiin valitsemaan kolme mieluisinta kalaa kymmenestä vaihtoehdosta, jotka olivat: suomalainen kirjolohi, norjalainen kirjolohi, norjalainen lohi, itämeren lohi, kuha, pyydetty siika, kasvatettu siika, ahven, muikku ja silakka. Vastaajilla oli mahdollisuus nostaa suosikikseen myös joku listan ulkopuolinen kala.

Kaupunkien välillä pieniä eroja

Suosikkikalat vaihtelivat jonkin verran eri kaupunkien välillä. Helsingissä eniten mainintoja saivat kuha ja pyydetty siika. Kolmannelle sijalle kiri ahven. Muualla Suomessa suosikiksi noussut suomalainen kirjolohi jätettiin pääkaupungissa vasta neloseksi.

Jyväskylässä ykkössijalle nousi kuha. Seuraavaksi mieluisimpina pidettiin suomalaista kirjolohta ja pyydettyä siikaa. Turkulaiset pitivät suosikkinaan suomalaista kirjolohta pyydetyn siian ja kuhan ollessa tasavahvoja kakkosia.

Oululaiset nostivat suosikeikseen pyydetyn siian, suomalaisen kirjolohen ja muikun. Joensuussa mieluisimpina pidettiin suomalaista kirjolohta, kuhaa ja muikkua.

Vastaajien mielestä tärkeimmät kalan ostokriteerit ovat perkauspäivämäärä ja kalan ulkonäkö. Seuraavaksi eniten vaakakupissa painaa kotimaisuus. (Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja