Mainos

Suomalaista taidetta näyttävästi Japaniin

Suomalainen kulttuuri- ja tiedeosaaminen esittäytyy Japanissa laajasti syksyllä. Feel Finland kokoaa yhteen parikymmentä tapahtumaa, jotka esittelevät muun muassa suomalaista designia, kuva- ja mediataiteita, musiikkia sekä tiedettä ja teknologiaa.

Kampanjan esittelemä taiteilijakaarti on näyttävä. Japaniin lähtevät muun muassa Avanti, Sinfonia Lahti, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Ylioppilaskunnan laulajat ja Tempera-kvartetti. Kuvataidetta edustavat Eija-Liisa Ahtila, Marita Liulia, Maaria Wirkkala, Helsingin kaupungin taidemuseon suomalaista mielenmaisemaa esittelevä Myytti-näyttely sekä Suomen taiteilijaseuran tuottama Gokann, joka on samalla Suomen taiteen neljäs triennaali. Quietness-näyttely esittelee 15 suomalaisen muotoilun kärkinimeä. Eija-Liisa Ahtilan videotaide avaa Suomi-kampanjan jo maaliskuussa Tokiossa.

Kuviteltuja henkilöitä ja nauhoitettuja keskusteluja -näyttely avautuu 21. maaliskuuta Tokyo Opera City Galleryssa, joka on yksi Tokion arvostetuimmista nykytaiteen gallerioista. Galleria esittelee nyt ensimmäistä kertaa suomalaista nykytaidetta. Ahtilan näyttely koostuu samoista teoksista, joita oli viime vuonna esillä muun muassa Tate Modernissa Lontoossa. Katselmus jatkuu Tokiossa 8. kesäkuuta saakka.

Feel Finlandin järjestää Suomen Japanin instituutti Tokion Suomen suurlähetystön tuella. Kampanja toteutetaan yksityisen ja julkisen tuen turvin. Sen suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen. -Japanilaisten kiinnostus Suomea kohtaan on ollut valtavassa nousussa noin vuodesta 1997 lähtien, mutta omakohtaisia kokemuksia Suomesta japanilaisilla on edelleen vähän. Suomalainen kulttuuri- ja tiedeosaaminen on hyvä viedä Japaniin nyt, Suomen Japanin instituutin johtaja Katja Valaskivi perustelee suurta hanketta. Kampanjan tapahtumat sijoittuvat pääasiassa Tokioon, Kiotoon ja muihin Japanin suurimpiin kaupunkeihin.

Valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa

Suomalainen nykyvalokuva pääsee esiin Tokion trendikkään Aoyaman alueen gallerioissa syys-lokakuussa. Näytteillä on Elina Brotheruksen, Ulla Jokisalon, Pertti Kekaraisen, Jan Kailan, Ari Saarron ja Timo Kelarannan kuvia. Suomen taiteen neljäs triennaali Gokann avautuu Kiotossa 11. marraskuuta. Vuoden 2004 alussa se siirtyy Helsingin Taidehalliin.

Gokann painottuu valokuvaan ja liikkuvaan kuvaan. Näyttelyn työt on valinnut japanilainen kuraattori ja galleristi Megumi Matsuo. Näyttelyssä on mukana 26 taiteilijaa, muiden muassa Elina Brotherus, Marjaana Kella, Liisa Lounila, Raija Malka, Mika Taanila, Salla Tykkä, Roi Vaara ja Helena Öst.

Marita Liulian uusi Tarot-näyttely on esillä heinäkuusta lokakuuhun erittäin arvostetussa yksityisessä Hara-nykytaidemuseossa Tokiossa. Museo esittelee nyt ensimmäistä kertaa suomalaista nykytaidetta. Ennen Tokiota Tarot-kortteja nykyaikaisessa valossa tulkitseva näyttely nähdään Roomassa ja Belgiassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.