Suomalaispelaajat jääneet ilman palkkaa – ruotsalaisseura järjesti poikkeuksellisen varainkeruun

Kannattajat pelastivat Ruotsin Damallsvenskanin KIF Örebron talouden.

Pelaajien palkat olivat viikon myöhässä. KIF Örebron taloudellinen tilanne oli tukala, joten se kääntyi kannattajien puoleen. Se laittoi pystyyn kampanjan, jolla se pyysi kannattajiltaan suoraan rahallista tukea Swish-applikaatiolla.

– Tilanteemme on tukala tällä hetkellä. Emme halua sammuttaa yhtään jalkapallounelmaa. Jokaisella kruunulla on valtava vaikutus, KIF Örebro kirjoitti sosiaalisessa mediassa tiistaina.

Epätavallinen varainkeruu tuotti tulosta. Kanattajat lahjoittivat seuralle rahaa Swish-sovelluksella, joka toimii samalla tavalla kuin Suomessa käyetty Mobile Pay.

KIF Örebron seurapomo Elin Stengarn kertoo, että seurassa on eletty pitkään kädestä suuhun. Yksi maksu tuli viikon myöhässä, mikä aiheutti isoja ongelmia.

– Tuli iso aukko, emmekä pystyneet maksamaan palkkoja, mikä on erittäin surullista ja rankkaa. Kamalaa, Stengarn toteaa Aftonbladetin mukaan.

– Päätimme lanseerata tämän kampanjan ja olemme saaneet valtavasti tukea.

Stengarn ei kerro, kuinka paljon seura on saanut rahaa, mutta akuutein ongelma on selätetty.

Pelaajat eivät ole hylänneet seuraa, vaikka heidän palkkansa oli viikon myöhässä. Talousahdinko ei myöskään vaikuttanut joukkueen esitykseen kentällä, sillä Piteå kaatui sunnuntaina 1–0.

– He olisivat voineet jättää tulematta harjoituksiin, mutta he taistelivat ja antoivat Piteåa vastaan suuren panoksen, Stengarn sanoo.

Joukkueessa pelaa viisisuomalaispelaajaa: Emma Peuhkurinen, Sara Ikonen, Heidi Kollanen, Jenny Danielsson ja Inka Sarjanoja. Örebro on tällä hetkellä Damallsvenskanissa sijalla 10.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat