Suomalaisottelija voitti maailmantähden huippukisassa ja teki upeaa historiaa – "Olen tästä äärettömän ylpeä"

Judon raskaan sarjan suomalaissuuruus Martti Puumalainen ylsi sunnuntaina lajihistoriaan, kun Unkarin Budapestissa kisattiin judon maailmankiertueen Masters-sarjan kilpailu. 

Puumalaisesta tuli ensin ensimmäinen suomalainen Masters-tason mitalisti miehissä ja lopulta myös ensimmäinen kultamitalisti. Voitto tuli erinomaisella esityksellä finaalissa vastassa ollutta maailmanlistan kärkimiestä, Tadzhikistanin Temur Rahimovia vastaan.

Puumalainen raivasi tiensä finaaliin voittamalla Romanian Vladut Simionescun, Arabiemiraattien Magomedomar Magomedomarovin, Georgian Gela Zaalishvilin ja välierässä Japanin Tatsuru Saiton. Puumalainen on maailmanlistalla 16:ntena, ja Masters-voitto käytännössä varmisti hänelle paikan Pariisin ensi vuoden olympialaisten judokoitokseen.

– Voitto Mastersissa, ehkä kovimmassa judokilpailussa koko maailmassa. Kisasta puuttui (maailman huipuista) vain Teddy Riner, kaikki muut olivat paikalla, Puumalainen hehkutti Euroopan judoliiton sivuilla.

– Jo lauantaina ajattelin, että voin voittaa ei vain yhden tai kaksi, vaan koko joukon (huipuista). Ja niin kävikin. Olen tästä äärettömän ylpeä.

Lue myös:

    Uusimmat