Suomalaisnaiset värikkäistä vaatteista: Haluamme erottua massasta!

Kuka vielä väittää, etteivät suomalaiset uskalla pukeutua väreihin? Helmen lukijat paljastavat, miksi rakastavat värejä vaatevalinnoissaan.

Helmi kysyi lukijoiltaan, uskaltavatko he pukeutua väreihin. Huikeat 76 prosenttia vastanneista kertoi käyttävänsä värejä. Värit tuovat vastanneiden mukaan niin kantajansa kuin katsojansa paremmalle tuulelle. Vastanneista 14 prosenttia kertoi, ettei käytä värejä, koska ei haluakaan: musta oli heidän suosikkivärinsä. 11 prosenttia kertoi, ettei käytä värejä, mutta haluaisi oppia käyttämään niitä rohkeammin. Lue perustelut värien puolesta ja vastaan.

"Värit ovat voimavara"

Suurin osa vastanneista, 76 prosenttia, kertoi käyttävänsä rohkeasti värejä. Värit piristävät harmaata arkea, joten etenkin pimeän ja sateisen syksyn lähestyessä on mukava pukea värikästä vaatetta ylle. Värejä suosivien mielestä olisi ankeaa joutua kulkemaan harmaissa tai mustissa, kun käytettävänä on kokonainen värien paletti! Vastanneiden mielestä väreistä löytyy taatusti jokaisen kasvoille ja tyylille sopivia sävyjä.

– Olen aina pukeutunut väreihin. Suosikkejani ovat sininen, punainen ja petrooli. Ja se on höpönlöpöä, että sillä olisi jotain tekemistä uskalluksen kanssa. Olen aina ollut ujo ja hiljainen mutta väreistä vaatteissani en luovu!

– Tietenkin käytän värejä! Miksi hukkua massaan, kun siitä voi erottuakin? Ihmiset pelkäävät värejä aivan suotta, sillä mikään ei anna väsyneemmän, apeamman ja tylsemmän näköistä vaikutelmaa kuin sävyttömät vaatteet. Värejä voi yhdistää tyylikkäästikin. Jo pelkästään kirkas huivi, räikeät kengät tai värikäs koru voi valaista muuten värittömän asun.

– Värit parantavat ainakin omaa mielialaa päivittäin ja tunnen oloni itsevarmemmaksi kuin ennen, jolloin pukeuduin harmaisiin ja mustiin vaatteisiin.

– Useasti ihmiset kaihtavat kirkkaita värejä, koska eivät halua erottua joukosta. Itse haluan erottua siitä massasta, joihin miljoonat ihmiset ovat jo hukkuneet. Erilaisuus on ihan jees.

– Värit ovat ihania. Niillä voi ilmaista tai vahvistaa tunteita. Olisi äärettömän tylsää pukeutua aina samoihin värittömiin vaatteisiin. Väreistä löytyy eri vivahteita vaikka jokaiselle vuoden päivälle.

– Kyllä olisi tylsää olla väritön! Värit ovat voimavara apeanakin päivänä.

– Värit ovat paitsi ihania myös piristäviä, tervehdyttäviä jopa!

– Värikkäät vaatteet piristävät ja antavat energiaa muuten niin tylsään ja harmaaseen arkeen.

– Yllättävän monet värit sopivat minulle ja tuovat iloa elämääni ja vaihtelua pukeutumiseeni. Niillä voi myös ilmaista mielialaa ja käyttää tehosteena mustan tai valkoisen kanssa.

– Kummasti pelkkä pinkki huivi kera hurmaavien marjanpunaisten huulien saa oman ja muiden ilmeet kirkastumaan… kannattaa kokeilla!

– En voisi ikinä tyytyä suomalaisten suosimaan mustaan väriin. Puhumattakaan beigestä ja harmaasta. Tykkään kirkkaista ja selkeistä perusväreistä. Varsinkin violetti ja lila kuuluvat lemppareihini, samoin vihreä, kirsikanpunainen, valkoinen, sähkönsininen ja sitruunankeltainen. Eri sävyistä ja tummuusasteista löytyy sopivia värejä jokaiselle.

– Viihdyn parhaiten hehkuvissa väreissä. On minulla kyllä mustia ja harmaitakin vaatteita, mutta yhdistelen niitä yleensä värikkäämpien asusteiden kanssa. On myös värejä, joita en voi sietää, kuten pastelli- ja neonvärit sekä 70-lukulaiset myrkynvihreät, ruskeat ja kirkuvan oranssit.

"Musta sopii tämän maailman menoon hyvin"

Vastanneista 14 prosenttia kertoo, ettei käytä värejä, koska ei haluakaan: perinteinen musta on heidän suosikkinsa. Osalle musta edustaa värinä uskottavuutta. Asua saatetaan piristää pienellä väriläiskällä tai vaikka värjäämällä hiukset näyttävästi, mutta pääasiassa vaatekaapin luottoväreihin kuuluvat hillityt sävyt. 11 prosenttia kyselyyn vastanneista ei käytä värejä, mutta haluaisi oppia käyttämään niitä rohkeammin.

– Musta on oikein hyvä väri. Sopii tämän maailman menoon oikein hyvin!

– Miksi pitäisi? Harvalle värit oikeasti sopii. Pitäisikö vain siksi alkaa värittää pukeutumistaan, kun joskus suomalaisilla oli harmaa maine? Kamala katsoa 50-vuotiasta naista sateenkaaren väreissä etsimässä itseään.

– Suosikkejani ovat musta, valkoinen, harmaa, hopea ja eri metallinsävyt tai vaihtoehtoisesti jokin pieni väriläiskä.

– Musta on oikein hyvä väri pukeutumiseen. Ei tarvitse olla muuta väriä! Hiuksiin voi sitten laittaa väriä ja kunnolla.

– Miksi pukeutua värikkäästi, kun ei ole luonteeltaankaan värikäs? Näkeehän noita tuolla tarpeeksi, on turkoosit sukkikset tai leggingsit, kirkuvankeltainen takki ja pinkki toppi, valkoiset kengät ja punainen tukka. Huh huh.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja