Suomalaismissi asteli ensi kerran oikeuden eteen huumerikoksista Filippiineillä – IL: Ei vastannut syytteisiin tai kommentoinut tapausta medialle

Filippiineillä huumerikoksista syytetty suomalaismissi asteli ensimmäistä kertaa oikeuden eteen torstaina Taguigissa.

Kyseessä oli valmisteluistunto, jossa naiselle sekä filippiiniläismiehelle luettiin syytteet huumausaine- ja aserikoksista.

Paikalla olleen Iltalehden mukaan suomalaisnainen ei vastannut vielä torstaina syytteisiin. Nainen ei myöskään kommentoinut tapausta medialle. Aiemmin nainen on kiistänyt syyllisyytensä. 

Tapauksen varsinainen oikeudenkäynti alkaa kesäkuussa, kertoo Iltalehti.

Jopa yli 20 vuoden vankeus uhkaa

Noin 30-vuotias suomalaismissi päätyi viranomaisten haltuun viime kesäkuussa, kun viranomaiset pidättivät naisen sekä tämän seurassa olleen filippiiniläismiehen Filippiinien pääkaupungin Manilan lähistöllä tehdyssä huumeratsiassa.

Paikallisen huumepoliisin mukaan kaksikon hallusta löydettiin kovia huumausaineita: muun muassa noin 130 grammaa metamfetamiinia, yli 60 grammaa MDMA:ta sekä 13 grammaa kokaiinia. Poliisin mukaan ratsiassa löydettiin myös voimakkaita lääkeaineita sekä laittomia aseita.

MTV Uutiset sai aiemmin filippiiniläisviranomaiselta arvion, jonka mukaan kaksikkoa voi odottaa jopa yli 20 vuoden vankeusrangaistus, mikäli heidän todetaan syyllistyneen rikoksiin. 

Torstaisesta oikeuden istunnosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat