Mainos

Suomalaismiehen piinaviikko: Lapset iloisina Egyptissä, isä hermona kotona

Risto Tähkäpää oli vielä tasan viikko sitten perjantaina rauhallinen, kun hän saatteli teini-ikäiset lapsensa ja lastensa äidin rantalomalle Egyptin Sharm el Sheikhiin.

- Lauantain ja sunnuntain välillä Egyptin tilanne kiristyi ja aloin seurata uutisia tarkemmin, kertoo Tähkäpää.

Tilanteen vaarallisuuden ymmärrettyään hän lähetti huolestuneita viestejä perheelleen heti sunnuntaina. Lisäksi hän otti yhteyttä matkatoimistoon ja toivoi, että perhe voitaisiin tuoda kotiin kesken viikon loman.

Vastaus matkanjärjestäjä Alma Toursilta oli, että ylimääräistä kalustoa ei ole, eikä tilanne Sharm el Sheikhissä myöskään ole niin vaarallinen, että lomalaisia olisi syytä kotiuttaa ennen aikojaan. Paikka on noin viidensadan kilometrin päässä Kairosta, jossa tilanne on pahin.

Tähkäpäällä on ollut suuria vaikeuksia sulattaa sitä, että perhettä ei tuotu aikaisemmin kotiin. Toisaalta perhe ei itse edes halunnut tulla.

- Lauantaina kyselin tekstiviestillä lapsilta joko heidät kotiutetaan. Vastaukseksi sain viestin: "Suurin huolen aihe seurueella oli vatsatauti ja siitä toipuminen :-)".

Perheen iloiset ja rauhalliset viestit lohduttivat uutiskuvien kauhistuttamaa miestä.

- Tiistaina tuli viesti: "Ei edelleenkään mitään hätää", ja torstaina: "Viimeiset tsäännssit ottaa väriä ihoon .... 95% turisteista poistunut .. Venäläiset haettiin jumbojetillä..", kertaa Tähkäpää viestittelyä.

Aamupäivällä puhelimitse tavoitettu Tähkäpää kertoo kulkeneensa tunteiden vuoristoradalla tämän viikon. Lapset ovat tulossa takaisin tänä iltana, ja nyt miestä alkaa jo pikkuisen itseäänkin hymyilyttää.

- Itse juoksin pitkin seiniä ja matkalaiset köllöttelivät rannalla, peläten ihon palavan.

Viimeisin viesti hänen kännykässään on tältä aamulta kello 10.23: "Bussissa istutaan ..... katotaan miten homma etenee.."

Alma Toursin kone on lähdössä näillä näppäimillä takaisin Suomeen ja koneen on määrä laskeutua Helsinki-Vantaalle kello 17.30.

- Seuraavaa matkaa tilatessa toivoisin itse kunkin miettivän mahdollisia poikkeustilanteita ja toimiston resursseja niistä selviytymiseen, pohtii lapsensa kotiin saava Tähkäpää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.