Mainos

Pienemmillä matkatoimistoilla yhä turisteja Egyptissä

Kaikki suurimpien matkatoimistojen valmismatkalaiset on saatu Suomeen Egyptistä. Finnmatkojen viimeiset sata turistia laskeutuivat tänään Helsinki-Vantaan lentokentälle yhdeksän jälkeen.

Aurinkomatkat, Tjäreborg, Detur, Kaleva Travel ja Lomamatkat lennättivät kaikki Egyptin-lomailijansa Suomeen jo aikaisemmin. Sen sijaan pienemmillä matkatoimistoilla on vielä lomalaisia maassa.

Ulkoministeriön mukaan Egyptissä on vielä 271 suomalaista matkailijaa ja matkaopasta Hispania - ja Alma Tour matkatoimistoilla. Heidän on määrä saapua Suomeen tänään ja huomenna.

Alma Tour tuo loput turistinsa Sharm el Sheikhistä tänään alkuillasta. Myyntipäällikkö Liisa Hynnisen mukaan Sharm el Sheikissä on noin sata turistia heidän toimistonsa kautta.

- Samalla koneella tulevat myös Hispania-toimiston matkaajat. Lomalaiset ovat kuitenkin itse olleet enemmän huolissaan siitä onko pakko lähteä lomalta kesken kaiken pois, sanoo Hynninen.

Hän kertoo matkatoimistoon tulleen muutaman huolestuneen, Suomessa olevan perheenjäsenen kyselyjä siitä, aikooko matkatoimisto ryhtyä toimiin ennenaikaista kotiuttamista varten. Tähän ei kuitenkaan ryhdytty, eli viikko sitten Sharm el Sheikhiin lähtenyt ryhmä tulee Suomeen alkuperäisen suunnitelman mukaan tänään.

- Kalustoa ei ole ollut vapaana, eikä myöskään tarvetta kotiuttamiseen. Tilanne Sharm el Sheikhissä on ollut oppaidemme ja kohdepäällikön sekä myös asiakkaidemme mukaan rauhallinen, kertoo Hynninen.

Halukkaat omatoimimatkailijat ja Egyptissä pysyvämmin asuneet suomalaiset pääsivät turvaan Egyptistä jo toissapäivänä ulkoministeriön evakuointilennolla Kairosta.

- Tuo lento ei ollut meidän matkaajillemme vaihtoehto lainkaan, koska turisteja ei lähdetty missään nimessä kuljettamaan rauhallisesta paikasta vaaralliseen Kairoon, sanoo Hynninen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.