Suomalaislegendoilta karu arvio yleisurheilun MM-mitalihaaveista: "Kylmää realismia"

11:13
Videolla Ringa Ropon vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Dohan yleisurheilun MM-kilpailut käynnistyvät perjantaina. Suomalaislegendat antoivat omat mitaliveikkauksensa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmalle. 

Suomi on saavuttanut edellisissä kuusissa MM-kisoissa vain kolme mitalia, joista keihäsmies Tero Pitkämäki on tuonut kaikki. Edellinen maailmanmestaruus on vuoden 2007 Osakan kisoista. Kahdeksan arvokisamitalistia antoi oman arvionsa siitä, kuinka monta mitalia Suomi voittaa MM-kisoissa. Suomi lähtee nyt Dohaan 2010-luvun suurimmalla joukkueella.

Ainoastaan kävelyn maailmanmestari Sari Essayah ja keihäänheiton MM-pronssimitalisti Mikaela Ingberg ennustivat yhtä suomalaismitalia. Kuuden muun legendan mielestä Suomi ei nappaa yhtäkään mitalia Dohan MM-kilpailuista. 

Suomalaislegendojen arviot: 

Keihäänheiton maailmanmestari Aki Parviainen: 0 mitalia

Pituushypyn EM-hallipronssimitalisti Ringa Ropo: 0 mitalia

Kävelyn maailmanmestari Sari Essayah: 1 mitali

Keihäänheiton MM-pronssimitalisti Mikaela Ingberg: 1 mitali

110m aitajuoksun olympiapronssimitalisti Arto Bryggare: 0 mitalia

400m Euroopan mestari Riitta Salin: 0 mitalia

Keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus: 0 mitalia

Kestävyysjuoksun nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Viren: 0 mitalia

– Se on kylmää realismia. Joukkue on omalla tavallaan nuori ja sellainen, jolta voi sitten odottaa (enemmän) ensi vuoden EM-kilpailuissa. Kilpailun ajankohta on kuitenkin mielenkiintoinen, joten siellä voi tulla yllätyksiä. Kausi on ollut pitkä ja tullaanko siihen yhdellä, kahdella vai kolmella kärjellä, että kuinka kesä on sitten jaoteltu. Jos on aloittanut kisakauden jo varhaisessa vaiheessa keväällä, niin miten sitten saa itsensä vietyä henkisesti loppuun saakka, Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Ringa Ropo toteaa.

Suomi on kerännyt vuonna 1983 alkaneista yleisurheilun MM-kisoista yhteensä 22 mitalia, joista yli puolet on tullut ennen 2000-lukua. 

Dohan MM-kilpailut käydään 27. syyskuuta - 6. lokakuuta.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja