Suomalaisjuoksija hätyytteli Suomen ennätystä, mutta pettyi: "Ärsyttää"

Porvoon Akillesta edustava Sara Kuivisto hätyytteli harvemmin juostun 600 metrin juoksun Suomen ennätystä maanantaina Vantaalla. Kuivisto voitti Hiekkaharjun kentällä juostun kisan ajalla 1.29,62 ja jäi Suomen ennätyksestä vaivaiset 21 sadasosaa.

Kuiviston aika oli hänen oma ennätyksensä ja Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras aika sekä maailman viidenneksi paras aika tällä kaudella.

Se ei juoksijaa tyydyttänyt, sillä tavoitteena oli rikkoa Mari Järvenpään 14 vanha Suomen ennätys.

– Ärsyttää. Tiedän, että pystyn juoksemaan kovempaa. Nyt oli vaan niin hidas ensimmäinen kierros. Ei vaan tullut, Kuivisto sanoi Suomen urheililiiton tiedotteessa.

Kuivisto juoksi lauantaina Espoossa 800 metriä aikaan 2.03,46 ja jäi viime kesänä juoksemastaan ennätyksestä noin puolitoista sekuntia. Hän arveli, että lauantain kisa saattoi tuntua vielä maanantaina.

– Ehkä sain lauantaina Espoon 800 metrillä itsestäni niin hyvin irti.

Maanantaina menoa haittasi myös etusuoralla vastaisesti puhaltanut puuskittainen tuuli.

Vantaalla nähtiin kova aika myös miesten 300 metrillä, kun Erik Back juoksi matkan aikaan 33,90 ja jäi Oskari Mörön Suomen ennätyksestä vain 27 sadasosaa.

Juttua muokattu 29.6. kello 21.21. Korjattu tieto, että aika olisi kauden paras tulos maailmassa. Todellisuudessa aika on viidenneksi paras.

Juttua muokattu 29.6. kello 21.27. Lisätty tieto Backin tuloksesta.

Juttua korjattu 30.6. kello 9.43: Back teki kovan aikansa 300 metrillä, ei 300 metrin aitajuoksussa. 

Lue myös:

    Uusimmat