Mainos

Suomalaiset pokerinpelaajat huolestuivat tiliensä kohtalosta

Viime perjantaita kutsutaan pokerinpelaajien keskuudessa mustaksi perjantaiksi. Tuolloin Yhdysvallat otti käyttöönsä kovat keinot käyttöön kitkeäkseen nettipokerin maasta lopullisesti.

USA:n oikeusministeriö syyttää kolmea maailman suurimpiin lukeutuvaa nettipokerisivustoa pankkeihin kohdistuvista petoksista ja rahanpesusta. Liitovaltion poliisi FBI sulki PokerStarsin, FullTilt Pokerin ja Absolute Pokerin nettisivustot ja otti haltuunsa niiden domainit. Sivustoilta vaaditaan yli kolmen miljardin korvauksia.

Suomessa on tällä hetkellä muutamia kymmeniä tuhansia nettipokerin aktiiviharrastajia, ja monilla on rahaa rikosepäilyjen kohteena olevien firmojen tileillä.

Viime perjantain uutinen saikin aikaan joukkopaon kyseisiltä sivustoilta. Myös Pokerisivut.comin toimitusjohtaja Mikko Hirvonen arvioi, että suomalaiset siirtyvät yhä voimakkaammin eurooppalaisiin nettipokerihuoneisiin.

- Näiden amerikkalaisten sivustojen tulevaisuudesta ja rahoista ei tällä hetkellä ole täyttä varmuutta. Näyttää, että osa toimii paremmin ja osa huonommin. Pelaajat siirtyvät näille luotettaville EU-alueen sivustoille, jotka on säädelty EU:ssa ja joiden rahat on paremmassa turvassa.

Liikkeellä isot rahat

Pelaajien rahansiirroissa on kyse useissa tapauksissa jopa sadoista tuhansista euroista.

Pitkän linjan pokeriammattilainen Aki Pyysing arvioi MTV3 Uutisten haastattelussa, että viranomaisten väliintulo oli odotettavissa. Pokerifirmat olivat jo pitkään uhmanneet Yhdysvalloissa vuonna 2006 voimaan tullutta, uhkapelifirmojen rahansiirrot kieltävää lakia.

- Totta kai nämä kolme sivustoa olivat rikkoneet USA:n lakia. Yhdysvallat käytännössä esti amerikkalaisten pelaamisen niillä sivustoilla, ja nyt siellä eivät sitten amerikkalaiset pelaa.

- Tokihan tässä tuli niin sanottu takaisku meille. Toisaalta niin sanotut eurosaitit tulevat voittamaan. En usko, että nettipelaaminen tulee tämän myötä vähenemään.

Kaikki kolme rikosepäilyjen kohteena olevaa sivustoa ovat perustaneet uudet sivustot EU-alueelle FBI:n jäädyttämien tilalle. Niiden vetovoima ei kuitenkaan ole entisensä, kun amerikkalaispelaajat ovat poistuneet pelipöydistä.

- Itse olen pelannut viimeiset viisi vuotta vain ja ainoastaan eurosaiteilla jo senkin takia, että ne ovat verovapaita, Pyysing toteaa MTV3:n haastattelussa.

Pyysing on Mikko Hirvosen kanssa eri linjoilla. Pyysingin mielestä rahojen jättämiseen rikoksista epäiltyjen pelihuoneiden tileille tuskin liittyy riskejä.

- Nämähän ovat miljardibisneksiä. Rahat ovat kutakuinkin olemassa. Paniikkitilanteet vievät tietysti hetken aikaa. Riski on kuitenkin käytännön nolla.

Tänään iltapäivällä oikeusministeriö ilmoitti lehdistötiedotteella palauttaneensa domainit yhtiöille, jotta tilillä olevien rahojen palauttaminen yhdysvaltalaispelaajille onnistuu. Oikeustaisto sivustoihin liittyen tullee kestämään kuitenkin vuosia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.