Suomalaiset paljastavat: Parisuhteen aikana kilot kertyvät salakavalasti!

AVAn kysely paljastaa, että suuri osa suomalaisista lihoo parisuhteen aikana. Moni vastaaja korosti lihoneensa kumppanin huonojen syömistottumusten vuoksi.

Tuoreen parisuhteen alkuhuuman aikaan saattaa moni laihtuakin. Kuka nyt ehtisi syömään, kun on kiire olla rakastuntut? Kun suhde jatkuu pidemmälle, on tilanne pian päinvastainen. Kilot kertyvät kuin huomaamatta, kun jännitys lakkaa ja suhteessa on vähän liiankin mukava olla. Kysyimme AVAn kyselyssä suomalaisilta, ovatko he lihoneet parisuhteensa aikana.

68 prosenttia vastaajista myönsi, että kiloja on tullut. Erityisesti kumppanin persous herkuille koetaan itseäkin lihottavaksi tekijäksi. Toisen mässäilyä on vaikea seurata vierestä sortumatta itse. 32 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi välttyneensä lihomiselta.

Olen lihonut, koska...

"Olen, koska miehen mielestä pieni pyöreyteni on seksikästä."

"Mieheni mielestä näytin aivan liian luisevalta!! Nyt on tullut kolme kiloa, mutta silti ruoka on rakas/pahin viholliseni. Ja nämä kilot lähtevät pois! Itse en viihdy näin pulleana, vaikka olenkin alipainoinen. "

"Parisuhteeni aikana olen synnyttänyt ja kasvattanut kaksi lasta. Ja suurin syy lihomiselle on, että koira kuoli viisi vuotta sitten ja sen koommin ei ole huvittanut metsälenkeille lähteä.Uutta koiraa en pysty saamaan, eikä yksikään ihminen lenkkiseuraksi kelpaa ja yksinkään ei tule lähdettyä...Siinä ei ole mitään järkeä...Ja inhoan urheilemista. "

"Sekä mies että minä ollaan erittäin persoja herkuille... Riittää, että ukko ehdottaa ulos syömään niin ollaan jo menossa, sama toisinpäin "

"Vaikea olla itse pitämättä näppejä erossa herkuista, jos kumppanikin mättää vieressä. Kilot kertyvät salakavalasti. "

"Olen lihonut mieheni huonojen ruokailutottumusten takia, johon lähdin itse mukaan. Onneksi olen jälleen aloittanut oman normaaliruokailun eikä paino ole noussut vaan lähtenyt pikkuhiljaa laskemaan."

"Vaikeahan siinä on vastustaa herkkuja, kun toinen(kin) niitä syö.... "

"Luulen sen johtuvan e-pillereiden lisäämästä ruokahaluntunteesta tai yksinkertaisesti vain siitä, että on tullut liikaa herkuteltua mieheni kanssa ja enää ei ole tullut liikuttua niin monessa paikassa kuin sinkkuna. "

"Kyllästyin tekemään itselleni omaa ruokaa ja päädyin syömään samoja kermaisia ruokia kuin mieheni. Tosin otin itseäni niskasta kiinni ja nyt taas timmissä kunnossa."

"Kun seksi loppui, loppui myös itsestä huolehtiminen. "

"Korvasin läheisyyden puutteen ruualla. "

"Ikävä kyllä mieheni ei ollut minulle oikea. Edellisen kanssa oli koko ajan meno päällä, elo ihanaa ja varsi pysyi kuosissa, mutta tämän kyseisen jähmeän tyypin kanssa jumitin vuosia tuloksena parikymmentä ylimääräistä kiloa. Heti kun päätin lähteä suhteesta, tuntui kuin taakka olisi pudonnut sydämeltäni ja kilot alkoivat kirjaimellisestikin tippua kuin itsestään. Elämäkin maistuu taas. "

"Lihoin miltei 20 kg parin vuoden aikana.Yritimme tehdä arjesta luksusta ja romanttista mässäilemällä yhdessä."

"Miehen huonot elämäntavat tarttuivat ennen niin sporttiseen ja terveellisesti elävään tyttöön. "Älä taas mee lenkille, tuu tänne sohvalle mun kaa" "Älä taas sitä salaattia, tilataan jotain hyvää ja nautitaan". Kolme vuotta ja 20 kiloa myöhemmin sitten ihmetellään, miksen ole enää yhtä hoikka, no jaa-a?!"

En lihonut, koska...

"En ole! Pidän hyvää huolta kunnostani, koska haluan olla kaunis omasta sekä miehen mielestä. Itse synnytin vuosi sitten eikä sekään ole lisäkiloja tuonut, koska aloin kuntoilemaan heti, kun mahdollista. Raskaus on vain tekosyy liikakiloille. Omat mitat 163 cm ja 49 kg tällä hetkellä. Kyllä jokaisen naisen pitää ajatella miestääkin sen verran, että pitää huolta itsestään. Kuka nainen tykkäisi, jos mies alkaisi lihomaan muodottomaksi?"

"Elämäntapani olivat sinkkuna hyvin epäterveelliset. Ei jaksanut tehdä kunnon ruokaa vain itselleen, vaan tuli ostettua paljon eineksiä. Nyt meillä on tarjolla kotiruokaa lähes aina. Lenkkeily tai muukaan liikunta yksin ei motivoinut tarpeeksi, mutta seurassa sekin on ollut paljon mukavampaa. Relun puolen vuoden aikana paino onkin tippunut viitisen kiloa."

"En, itseasiassa laihduin. Painoin hänet tavatessaan 86 kg ja laihimmillani painoin 72 kg, kunnes tulin raskaaksi ja taas painoin 86 kiloo mutta nyt lapsi on 11 kk ja minä painan 73kg. Eli mulla kävi ihan hyvin ,että paino tippui eikä noussut."

"En, olen pikemminkin laihtunut. Haluan näyttää rakkaani edessä hyvältä, joten pidän huolta itsestäni. Olemme kumpikin suht ulkonäkökeskeisiä ihmisiä, joten on aivan luonnollista pitää itsensä kunnossa!"

"Seksi pitää kunnon ja kropan kunnossa, totta kai. Ja olen syksyn pimeyden innoittamana lisäksi aloittanut kunnon salitreenin, ei siinä lihomaan ehdi. "

"Päivittäinen seksi pitää hoikkana."

"En, koska haluan näyttää omasta mielestä sekä mieheni mielestä haluttavalta ja kauniilta. Siksi en päästä itseäni valaaksi, vaan liikun säännöllisesti ja syön terveellisesti. Tietysti joskus saa myös herkutella miehen kanssa yhdessä."

"En, koska välitän terveydestäni. Jos syön epäterveellisesti, voin huonosti. Ne, jotka lihovat aloitettuaan parisuhteen, ilmeisesti söivät aikaisemmin terveellisesti vain sen takia, että saisivat miehen? Kun mies on saatu, kehoa voi alkaa kohdella miten sattuu? Näinkö ajattelette? "

"Suurperheen äiti kuluttaa luonnostaan energiaa enemmän kuin toimistosiskonsa. Herkkuja kuluu runsaasti, mutta kilot pysyvät kurissa. Liikunta kuuluu myös elämään. "

"Kun tapasin suuren rakkauteni, rakkaus vei kilot. Sitä ennen söin iltaisin kotona."

"Myös parisuhteessa olevan kuuluu pitää itsestään huolta. Onhan epäoikeudenmukaista puolisoakin kohtaa, jos valittu paketti muuttuu aivan toisenlaiseksi mitä valitessa on ollut. "

"En ole lihonut, seurustelun myötä liikun enemmän, ettei tarvi kotona kököttää sohvan pohjalla ja olen laihtunu 5 kg."

Kyselyyn vastasi 635 AVAn lukijaa.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja