Suomalaisen muotoilun huippuja Findesignnow02-näyttelyssä

Uutta suomalaista muotoilua esittelevän Findesignnow02-näyttelyn toinen osuus on nyt nähtävillä Sanomatalossa Helsingissä. Kesänäyttelyn toinen puolisko on esillä Fiskarsissa. Näyttelyissä on esillä yhteensä yli 230 esinettä ja tuotetta lähes 200 muotoilijalta.

Näyttelyn tarkoitus on rakentaa siltaa perinteisen taideteollisuuden, taidekäsityön ja teollisen muotoilun välille. Tällaista pyrkimystä tukee myös näyttelyn jakaminen kahteen erilaiseen ja eri-ilmeiseen paikkaan.

Findesignnow02 -katselmuksen järjestää Design Forum Finland yhteistyössä Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan kanssa. Näyttelyn tarkoituksena on esitellä monipuolisesti korkeatasoista suomalaista muotoilua neljän viime vuoden ajalta.

Näyttely on avoinna Sanomatalossa Design Forum Finlandin tiloissa 25. toukokuuta-29. syyskuuta. Fiskarsin näyttely on ollut auki jo pari viikkoa ja se on myös auki syyskuun 29. päivään asti.

Kunniamainionintoja vaatesuunnittelusta ja röntgenlaitteesta

Sanomatalon näyttelyn avajaisten yhteydessä jaettiin kunniamaininnat Piritta Peuraselle, Paola Suhoselle, Aila Koski-Vähälälle, Kari Malmenille, Creadesign Oy:lle, Rudi Merzille, Anneli Sainiolle, Kirsi Kivivirralle, Harri Korhoselle ja Jouko Järvisalolle. Kunniamainintojen arvoisiksi osoittautuivat hyvin erilaiset suunnittelun ja muotoilun alueet: esimerkiksi Paola Suhonen sai tunnustuksen telttailun iloja esittelevästä Camping-vaatemallistostaan ja Kari Malmen Plameca ProMax -hammasröntgenlaitteestaan.

Näyttelyyn tulleet esineet on valinnut kahdeksasta muotoilualan ammattilaisesta ja asiantuntijasta koostuva jury. Puheenjohtaja on prof. Helena Hyvönen ja jäseninä sis.arkk. Kaarle Holmberg, prof. Ilkka Kettunen, muotoilija Barbro Kulvik ja näyttelypäällikkö Laura Ylätalo. Asiantuntijajäseninä toimivat prof. Tapio Vapaasalo ja prof. Tapio Yli-Viikari sekä avustavana asiantuntijana suunnittelujohtaja Alpertti Skyttä.

Näyttelyn kuraattori on Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Anne Stenros. Näyttelyarkkitehtuurista vastaavat arkkitehti Jenni Reuter Fiskarsin näyttelyn osalta sekä arkkitehti Roy Mänttäri Helsingin näyttelyn osalta. Näyttelyn julisteen ja luettelon on suunnittellut AD Herbie Kastemaa.

Findesignnow 02 -seminaari ja paneelikeskustelu

Syksyllä näyttelyn tiimoilta järjestetään kiinnostavia oheistapahtumia. Torstaina 29.8. pidetään muotoilun ammattilaisille suunnattu seminaari klo 13-17. Samana iltana eli taiteiden yönä yleisöllä on mahdollisuus tulla kuuntelemaan Findesignnow 02 -paneelikeskustelua Mediatorille Sanomataloon klo 20 alkaen.

FINDESIGNNOW 02 12.5.-29.9.2002 Makasiini, Fiskars, Avoinna joka päivä 11-1825.5.-29.9.2002 Design Forum Finland, Sanomatalo, Mannerheiminaukio 3, Helsinki, Avoinna ma-pe 10-18, la-su 11-18 Kuvat ylhäältä alas:Rudi Merzin suunnittelema "Spiraali 2" tuoli, valmistaja Nikari OyPaola Suhosen suunnittelema "Camping" kesämallisto, valmistaja IvanaHelsinkiKari Malmenin suunnittelema "Planmeca ProMax" panoraamaröntgenlaite, valmistaja Planmeca Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja