Suomalaiselta maailmanluokan extreme-temppu: Hyppy neljästä kilometristä – ilman laskuvarjoa!

25-vuotias suomalaismies Antti Pendikainen toteutti uhkarohkean unelmansa ja hyppäsi neljän kilometrin korkeudesta laskuvarjohypyn – ilman laskuvarjoa.

Antti Pendikaisen mielessä kyti pitkään uskomaton stuntti. Hän halusi hypätä "laskuvarjohypyn" kuumailmapallosta käyttämättä laskuvarjoa. Hän olisi ensimmäinen ilman laskuvarjoa kuumailmapallosta hypännyt.

– En muista, mistä idea sai alkunsa, mutta halusin tehdä jotain, mitä moni ei ole tehnyt, Pendikainen muistelee.

Haave toteutui heinäkuussa Hyvinkäällä. Pendikainen hyppäsi kuumailmapallosta neljän kilometrin korkeudesta ja kun hän oli pudonnut puolet matkasta, hän kiinnittyi samaan aikaan kanssaan laskuvarjon kanssa hypänneeseen hyppääjään.

Hyppy onnistui. Pendikainen, häneen kiinnittynyt laskuvarjohyppääjä ja tempauksen kuvanneet hyppääjät pääsivät kaikki turvallisesti maahan.

Suurin riskikohta laskuvarjon avaus

Komea stuntti julkaistiin tänään Youtubessa ja suoritettiin heinäkuussa, mutta harjoitustunteja on takana lukuisia.

Hypyssä käytettyjä laitteita täytyi rakennella ja tuulitunnelissa täytyi harjoitella erilaisia tapoja kiinnittyä toiseen hyppääjään. Myös putoamisnopeuksia piti suunnitella

– Muilla oli vaatteet päällä ja varjot selässä, joten putosin paljon hitaammin. Meidän piti pystyä putoamaan samaan aikaan niin, että kohtaamme ilmassa.

Ilmassa kohtaamista oli harjoiteltu niin paljon, ettei Pendikainen pitänyt sen epäonnistumista konkreettisena riskinä eikä hyppy juuri jännittänyt.

 Suurimmat riskit liittyivät varjon aukaisuun.

– Pitää lentää oikein, että varjo voidaan avata. Se nykäisee sen verran takaisin. Mutta itse suoritus oli niin hyvin harjoiteltu, ettei se jännittänyt juurikaan. Voisin tehdä saman huomenna.

Kun yksi suunnitelmista on toteutettu, mielessä siintävät jo seuraavat extreme-tempaukset – vielä Pendikainen ei kuitenkaan paljasta, millaiset.

– Jotain pitää aina keksiä, ettei tylsisty!

Stuntista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja