Mainos

Suomalais-ruotsalainen taustatiimi Hollywood-draamassa

Suomalais-ruotsalainen radikaali tuotantoyritys The company P tekee yhteistyötä Joss Whedonin ja 20th Century Fox Televisionin kanssa luodakseen interaktiivisen draaman tukemaan tuoretta Dollhouse-tv-sarjaa.

Nettidraama Dollplay kertoo nuoresta Hazel Rosesta (Hailee Araya), joka jää vangiksi salaperäiseen laboratorioon. Lähes joka päivä uudet webisodit ilmestyvät nettiin. Kuka tahansa katsoja voi nauhoittaa oman videonsa ja vastata suoraan Hazelille napin painalluksella. Yhdessä he auttavat Hazelia selvittämään hänen kadonneen äitinsä kohtalon ja laboratoriossa ilmenevät pulmat.

Dollplat alkoi 11. helmikuuta ja kestää helmikuun ajan.

- Hazelin vastaus yleisölle kuvataan ja jälkituotetaan päivän aikana, ja uudet videot julkaistaan illalla. Tällaista ei ole koskaan tehty koko maailmassa, sanoo Christopher Sandberg, The company P:n toimitusjohtaja ja Dollplayn tuottaja.

- Haastamme ihmiset hyppäämään Dollhousen maailmaan pää edellä. Tarinalla on monimutkainen rakenne, eikä Hazel pääse vähällä. Hän on yleisön armoilla.

The company P on Tukholmasta käsin toimiva tuotantoyritys, jonka perustajilla on vuosikymmenten kokemus interaktiivisen median ja osallistavien taiteiden parissa.

Yritys perustettiin kolme vuotta sitten kehittämään uudenlaista nettiviihdettä, "osallistujadraamaa". Yrityksen tuore yhteistyö SVT:n kanssa, Sanningen om Marika, voitti parhaan interaktiivisen tv-palvelun kansainvälisen Emmy-palkinnon.

- Tämä on ensimmäinen Hollywood-projektimme, ja olemme innoissamme, kun pääsemme pelaamaan Amerikkalaisen yleisön kanssa, sanoo pääkirjoittaja Mike Pohjola, joka on yrityksen perustajia.

Pohjola opiskelee elokuvakäsikirjoittamista Taideteollisessa korkeakoulussa.

Dollplay on The company P:n ja FOXin ensimmäinen yhteistyö ja tutkii uusia tapoja saada yleisö mukaan televisiosarjan tarinaan.

Dollplayin vuorovaikutteinen tähti on Hailee Araya, ruotsalainen näyttelijätär, jonka sukujuuret ovat Etiopiassa. Arayan ura on nousukiidossa, sillä Dollplayn jälkeen hänellä on pääosa Hollywood-elokuvassa. Dollplayn ohjaa Hugo Lilja.

Interaktiivinen webbidraama Dollplay on sivulla www.rprimelab.com

Hazelin ja yleisön tähänastisia vaiheita voi seurata myös "lineaarisina" osoitteessa www.rprimelab.com/previously

Dollhouse-tv-sarjassa Eliza Dushku esittää Echoa, joka kuuluu laittomaan ryhmään, jonka jäsenten muistit ja luonteet on pyyhitty. Jokaisessa jaksossa heihin istutetaan uusi persoonallisuus, kun rikkaat ja mahtavat haluavat rakastajan, salamurhaajan, neuvottelijan tai ystävän. Jokaisen tehtävän jälkeen Echo palaa Dollhouseen, jossa hänen ajatuksensa, tunteensa, kokemuksensa ja tietonsa poistetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.