Suomalainen ruoka virittää YK:n makujen jouluun

YK:n 55. yleiskokouksen puheenjohtaja Harri Holkeri ja New Yorkin pääkonsuli Jukka Leino ovat pääisäntiä, kun Suomi 4.-15.12. järjestää Yhdistyneissä Kansakunnissa suomalaiset ruokaviikot YK-delegaateille ja muille vaikutusvaltaisille vieraille sekä newyorkilaisyleisölle.

Aterioiden suunnittelusta vastaa Havis Amandan ja Alexander Nevskin keittiömestari, Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni Pekka Terävä yhdessä YK-ravintolan keittiöpäällikkö Lou Piuggin kanssa.

Valtioneuvos Harri Holkerin mukaan ruokaviikot ovat osa Suomen näkyvää roolia yleiskokouksen puheenjohtajana. Hyvä ruoka yhdistää maailman valtioita ja niiden edustajia, ja nyt Suomella on ainutlaatuinen mahdollisuus esitellä sekä osaamista että tuotteitaan.

Kahden viikon aikana on YK:ssa tarjolla sekä suuria buffét-kokonaisuuksia että à la carte -aterioita. Oman mielenkiintoisen lisänsä tuovat kutsuvieraille ravintolan keittiössä tarjottavat chéfs table -ateriat.

Pekka Terävän kokoamaan huippujoukkueeseen kuuluvat Mikko Martikainen Havis Amandasta, Kai Kallio Restaurant G.W.Sundmansista, Lars Lanton Ravintola Sipulista sekä Chéf de Patissérie Jarmo Laitinen SAS Radisson Plaza Hotellista.

"Haluamme esitellä YK:ssä suomalaista ruokaa parhaimmillaan, yhdistää alueellisia perinteitämme uuteen suomalaiseen ruokaan. Pyrimme näin osoittamaan, miten suomalainen omaleimaisuus yhdistyy teknologian huippumaan ajanhenkiseen tyylitajuun gastronomian alueella." , kertoo Pekka Terävä Havis Amandan keittiöstä. (Lähde: Ulkoasiainministeriö)

Makuja-sivuilla esitellään myöhemmin joulupöydän ruokalajeja.

Lue myös:

    Uusimmat