Suomalainen jalkapallolupaus siirtyy pitkällä sopimuksella ulkomaille – "Hänellä oli tarjous muualtakin"

21-vuotias jalkapallolupaus Santeri Hostikka siirtyy FC Lahdesta 3,5-vuotisella sopimuksella Puolan pääsarjassa pelaavaan Pogoń Szczeciniin. Puolalaisseura tiedottaa sopimuksesta verkkosivuillaan.

PK Keski-Uusimaan kasvatti Hostikka siirtyi Veikkausliigaan ja FC Lahteen kaudeksi 2016 ja pelasi seurassa yhteensä 87 Veikkausliigan ottelua, joissa hän teki 11 maalia. Hyökkääjäpelaana tunnettu Hostikka kuului myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen edellisissä EM-karsinnoissa.

– Hänellä oli tarjous Puolan ulkopuolelta, mutta hän valitsi Pogońin, koska hän uskoo, että hän voi ottaa täällä uuden askeleen urallaan, puolalaisseuran puheenjohtaja Dariusz Adamczuk kommentoi.

Adamczuk kertoo seuran uskovan Hostikkaan ja valmentajan suhtautuneen häneen positiivisesti. Seurapomo kokee lisäksi Kasper Hämäläisen ja Petteri Forsellin osoittaneen, että suomalaispelaajat pystyvät sopeutumaan hyvin Puolaan. Hämäläinen pelaa Puolan pääsarjaa Legia Varsovassa ja Forsell Miedz Legnicassa.

Puolan 16 joukkueen sarjassa kahdeksantena oleva Pogoń Szczecin pelaa viimeisen talvitaukoa edeltävän ottelunsa huomenna torstaina. Puolan pääsarja jatkuu tauon jälkeen helmikuun loppupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat