Suomalainen doping-elokuva kiinnostaa USA:ssa: Esitetään Seattlessa

Arto Halosen elokuva Isänmaallinen mies on herättänyt positiivista huomiota Yhdysvalloissa.

Elokuvaohjaaja Arto Halosen maastohiihtomaailmaan ja doping-kysymyksiin pureutuva fiktiivinen elokuva Isänmaallinen mies on päässyt esitykseen parhaillaan käynnissä oleville Seattlen elokuvajuhlille.

– Lennän Seattleen huomenna aamulla. Kyseessä on iso kansainvälinen elokuvafestari, joten tämä on hieno juttu. Mutta pitää katsoa, miten asiat etenevät. Saimme Cannesista tueksemme ison ranskalaisen levittäjän, joka ainakin vaikuttaa innostuneelta, Halonen kerto.

Hän pistäytyi tänään tiistaina ravintola Primulassa järjestetyssä Whatever it takes - hyväntekeväisyysillassa, jossa kerättiin rahaa Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Martti Suosalon ja Pamela Tolan tähdittämä Isänmaallinen mies on ehtinyt saada jo hyvän arvostelun yhdysvaltalaisella Scene Stealers -elokuvasivustolla. Pitkässä arvostelussa elokuvaa, joka kansainvälisesti tunnetaan nimellä A Patriotic Man, kehutaan nerokkaaksi ja kiehtovaksi.

– Elokuva on kiehtova tutkimusmatka hiihtolatujen moraalisääntöihin ja rajoihin, joita ei ainoastaan ylitetä, vaan joiden yli loikitaan kilpailun ja voiton nimissä, arviossa sanotaan.

Halosen tekemää roolitusta ja hänen tapaansa käsitellä monimutkaista kysymystä, johon ei löydy selvää vastausta, kiitellään myös.

– Kyseessä on hyvin hurmaava ja ajankohtainen elokuva, joka kertoo epämiellyttävän version tarinasta, jonka monet meistä tuntevat liiankin hyvin, arvostelun lopussa kiteytetään.

Ennen isänmaallista miestä Halonen ohjasi Suomen dopinghistoriaa kuvanneen dokumenttielokuvan Sinivalkoinen valhe. Seuraavat elokuvaprojektit pyörivät ohjaajalla jo päässä, mutta aiheet liittyvät tällä kertaa johonkin aivan muuhun kuin maastohiihtoon.

– En aio tehdä enää yhtään doping-elokuvaa, Halonen naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat