Mainos

Suomalainen 3D-ohjelmisto loistaa Shanghain maailmannäyttelyssä

Uskomattomia arkkitehtonisia muotoja esittelevät näyttelypaviljongit ovat parhaillaan näytteillä Shanghain maailmannäyttelyssä. Paviljongeista 13 kappaletta on suunniteltu ja rakennettu suomalaisen 3D-mallinnusohjelman, Tekla Structuresin avulla.

Suomen "Kirnun" lisäksi näihin kuuluvat Saksan, Ruotsin, Yhdysvaltojen, Sveitsin, Hollannin, Saudi-Arabian, Macaon, Italian, Luxemburgin ja isäntämaa Kiinan paviljongit. Myös Shanghai Expon oma teemapaviljonki ja Performance Center on mallinnettu suomalaisohjelmistolla, kertoo yhtiö sivuillaan.

- Teklalle tämä suosio on tietenkin upea asia ja kertoo paljon yrityksen kansainvälisestä arvostuksesta. Shanghain maailmannäyttely herättää maailmalla paljon mielenkiintoa, ja huomion keskipisteinä ovat juuri paviljongit, kertoo Teklan varatoimitusjohtaja, Building & Construction -liiketoiminta-alueen johtaja Risto Räty.

Sveitsin näyttelypaviljonki muodostuu kaarien verkostosta, joka ympäröi sylinterimäisiä käytäviä. Suomen paviljonkiin tarvittiin puolestaan kymmeniä tuhansia liitoksia 60 metriä halkaisijaltaan olevan kaarevan teräsrakenteen koossa pitämiseksi.

"Itämaalaiseksi kruunuksi" kuvailtu Kiinan paviljonki koostuu puisesta kannattinrakennelmasta.

Tekla Softwaren Shanghain johtaja Zheng Yi kertoo thestar.com -sivustolla, että ohjelmisto on auttanut 3D-mallinnuksen tehostamisessa.

Esimerkiksi Suomen Kirnu-paviljonki oli haaste geometrian ja teräsrakenteen monimutkaisuuden takia. Sen kaarevat epäsymmetriset muodot vaativat paljon mallinnusohjelmalta.

Seuraavien kuukausien aikana näyttelyssä käy miljoonia ihmisiä.Zheng Yin mukaan maailmannäyttely antaa yhtiölle mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen.

- Ne jotka käyvät Suomen tai Yhdysvaltojen paviljongeissa saavat samalla tietää ohjelmastamme, hän toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.