Näin meikkaat onnistuneesti hellesäällä

Kun aurinko alkaa paahtaa, saattaa oikeanlaisen meikin valitseminen aiheuttaa hien ja veden sävyttämälle päivälle ongelmia. Oikeilla vinkeillä hellemeikistä on mahdollista luoda upea ja kestävä

Kesällä kuumana paahtava aurinko asettaa omat vaatimuksensa meikille – etenkin kun tarkoitus on nimenomaan nauttia kuumuudesta, eikä pysytellä sisätiloissa.

Turvaudu vedenkestävään meikkiin

Vedenkestävät meikit ovat kuuman kesäpäivän pelastus! Jos arkena on tottunut käyttämään meikkiä, on arkimeikistä vaikea luopua hellepäivänä. Vedenkestävät tuotteet takaavat sen, että silmissä säilyy ehostus, vaikka vettä roiskuisi pulahduksen jälkeen kasvoille tai kuuma sää saisi kasvot hikoilemaan kovastikin.

Vedenkestävä ripsiväri on hellepäivän meikin A ja O. Intensiivisen katseen luomiseksi – ja mikä tärkeintä, sen säilyttämiseksi – vedenkestävä eyeliner on oikea väline. Trendikkäät kissansilmät näyttävät tänä kesänä sähäköiltä myös rannalla.

Kokeile vaaleita luomivärejä

Tummat luomivärit saattavat levitä hikoilun vuoksi. Tummat sävyt etenkin luomilla saattavat antaa myös epätoivotun raskaan kuvan hellepäivänä, kun tavoitellaan aurinkoista raikkautta. Hellepäivänä kannattaakin tukeutua tummempien sävyjen sijaan vaaleisiin luomiväreihin.

Vaaleat sävyt myös korostavat ihon rusketusta. Kun silmissä on sipaisukin vaaleaa luomiväriä, korostuvat silmät ruskettunutta ihoa vasten entisestään ja tuovat kasvoille kaivattua pirteää hehkua.

Testaa vaaleanpunaisia sävyjä

Jos iho punoittaa aurinkoisen päivän jälkeen, kannattaa kokeilla trendikkäitä korallinsävyisiä meikkejä, jotka vievät huomion pois punotuksesta. Kun päivettyneillä kasvoilla kimmeltää kirkas pastellinsävyinen vaaleanpunainen huulikiilto tai luomiväri, on meikkikokonaisuus myös yhtenäisemmän näköinen.

Piristä meikki huulikiillolla

Tummat huulipunat leviävät helposti hikoilun vuoksi. Tästä syystä hellepäivänä käsilaukkuun kannattaa varata sen tutun ja turvallisen huulipunan sijaan huulikiilto. Huulikiilto tekee myös meikistä huomattavasti raikkaamman kuin mattapintainen puna.

Peitä ongelma-alueet hyvin kevyesti

Jos iholla on ongelma-alueita, kuten finnejä tai tummia kohtia, kannattaa peitevoiteiden kanssa olla varovainen. Aurinkoisena päivänä aurinkovoiteella suojattu iho saa hehkun auringon vaikutuksesta, eikä peitevoiteita tästä syystä saateta tarvita lainkaan. Anna auringon parantaa voimallaan ihosi virheet ja unohda peitevoiteet kotiin!

Jos ihon ongelma-alueet kuitenkin vaivaavat siinä määrin, ettei ulos halua lähteä täysin ilman esimerkiksi meikkivoidetta, kannattaa tuotetta levittää kasvoille erityisen vähän. Jos meikkivoidetta on kasvoilla liikaa, voi aurinko ruskettaa ihoa hyvinkin epätasaisesti.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja