Suklaisia joulu-unelmia

Makuja sivujen innokkaat leipurit ovat kyselleet uusia ideoita joululeivonnaisiin. Suklaiset kakut ja brownie tyyppiset tuhdit leivonnaiset ovat olleet monen makumuistoissa. Tässä siis muutama vinkki joulun jälkiruoiksi ja kahvipöytään.

Kahden suklaan browniet

250 g voita
250 g tummaa suklaata
3 kanamunaa
3,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl valkosuklaata rouhittuna

Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja hieman jäähtynyt suklaa-voisula. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu ja rouhittu valkosuklaa. Kääntele taikina tasaiseksi. Voitele tai peitä leivinpaperilla 23 cm x 23 cm suorakulmainen vuoka ja kaada taikina avuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neliön muotoisiksi paloiksi.

Suklaa-vadelmakakku

180 g voita
180 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhetta
2,5 dl kokonaisia pakastevadelmia

Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen tasaiseksi. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja hieman jäähtynyt suklaa-voisula. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, mantelijauhe ja puolet vadelmista. Kääntele taikina tasaiseksi. Voitele pyöreä 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle loput vadelmat. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat