Suklaan ja viinin viettelevä yhdistelmä

Suklaan ja viinin liitto on haastava – onnistuessaan täydellinen. Viinikouluttaja Mika Vanne neuvoo, kuinka voit nauttia näistä herkuista yhdessä.

Viinikouluttaja Mika Vanteen mukaan viinin ja suklaan maisteluun kannattaa suhtautua reippaan ennakkoluulottomasti ja rennosti. Kyse on nautinnosta, joten varsinaisia sääntöjä ei ole.

– Ei kannata pelätä mokia, vaan kokeilla rohkeasti erilaisia yhdistelmiä. Osa yhdistelmistä voi epäonnistua, mutta nämä ovat makuasioita. Se, mikä toisen suussa maistuu karvaalta, voi toisen suussa tuntua miellyttävältä.

Yksinkertaisena perussääntönä voi Vanteen mukaan kuitenkin pitää sitä, että, mitä makeampi suklaa on, sitä makeampi viini kannattaa valita.

Vastustamattomia makupareja

Tumman suklaan kanssa Vanne suosittelee maisteltavaksi makeaa, kepeän hedelmäistä punaviiniä.

– Tietysti jonkun mielestä karvas voi olla hyvä maku suussa. Tärkeintä on tunnistaa yhdistelmät, jotka omassa suussa maistuvat hyviltä, Vanne neuvoo.

Vähemmän kaakaota sisältävän maitosuklaan kanssa sopii puolestaan kevyen hedelmäinen ja hapokas puolikuiva valkoviini.

– Tässä yhdistelmässä viinin ja suklaan makeudet yhdistyvät ja on tärkeää, että viini on yhtä makea kuin suklaa, Vanne muistuttaa.

Paljon rasvaa sisältävän valkoisen suklaan kaveriksi Vanne suosittelee puolestaan portviiniä.

– Makea viini tasapainottaa valkoisen suklaan rasvaista makua.

Viinikouluttaja kehottaa kokeilemaan myös suklaan ja kuohujuoman yhdistelmää.

– Kuoharin hapokkuus pärjää suklaan rasvaisuudelle. Niin ikään kuoharin makeus helpottaa, jos suklaa on karvas, Vanne vinkkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat